Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un espectacular simulacre tanca la 1a part del Curs de la Policia Local de Blanes per atendre casos amb múltiples víctimes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/14/2022 03:22:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESUn espectacular simulacre tanca la 1a part del Curs de la Policia Local de Blanes per atendre casos amb múltiples víctimes

Han intervingut agents del cos de seguretat amb el suport de Bombers i equips d’emergències. La setmana vinent es farà la 2a part del curs que culminarà amb un nou simulacre al Passeig de Mar

L’exterior i voltants de la Ciutat Esportiva Blanes, situada als afores de la població, ha estat aquest dimecres l’escenari d’un espectacular simulacre sobre diverses situacions d’emergència. L’exercici, que s’ha executat amb el màxim de veracitat possible perquè fos encara més efectiu, ha significat la culminació de la primera part del curs de TECC (Tactical Emergency Casualty Care) que s’ha estat impartint aquesta setmana als agents de la Policia Local de Blanes.


El cos de seguretat municipal està celebrant el centenari de la seva creació, motiu pel qual s’ha volgut que el Pla de Formació Contínua Anual obligatori que fan els seus agents sigui encara més especial del què ja era habitual. Per això, s’han contractat els serveis de l’empresa especialitzada Dix/AST, professionals del món de les urgències sanitàries i medicina tàctica.


L’objectiu és formar als agents de la Policia Local de Blanes en intervencions sanitàries d’urgències, dotant-los dels necessaris coneixements que els ajudin a salvar vides. El curs de TECC que s’està impartint a Blanes és pioner arreu de Catalunya, ja que el seguiran la totalitat dels agents i comandaments locals.


Perquè els i les 80 agents de la plantilla poguessin seguir el curs sense deixar de banda l’atenció diària policial al carrer, se’n fan dues edicions. La primera ha culminat avui dimecres, i la segona es farà la setmana següent, del 19 al 20 de setembre. Amb caràcter eminentment pràctic, en totes dues edicions s’haurà tancat amb un simulacre, el primer dels quals ha tingut lloc aquest dimecres a la Ciutat Esportiva, mentre que el segon es farà el proper dimecres 21 de setembre al Passeig de Mar.


A banda del paper actiu dels agents de la Policia Local de Blanes, per poder dur a terme el simulacre s’ha comptat amb el suport dels Bombers de la Generalitat i altres equips d’emergència, després que el SEM ha declinat participar-hi. També ha estat fonamental la participació d’un grup de voluntaris i voluntàries que han interpretat de manera molt real les víctimes de les diferents situacions que s’han anat plantejant durant l’exercici.

Simulacre d’Emergències amb múltiples víctimes

Durant el curs s’ha estat alliçonant als agents sobre diversos supòsits amb què es poden trobar en l’exercici de la seva tasca policial, i aquest dimecres, amb el primer dels dos simulacres previstos, s’ha posat a prova tot el què han après. Així, se’ls ha parlat sobre casos que abasten des d’atemptats terroristes o incidents amb persones armades i/o potencialment perilloses, fins a un atropellament, una explosió de gas, passant per l’atenció de diversos ferits en un enfrontament amb arma blanca.


Situacions majoritària i sortosament de caràcter extraordinari en una població com Blanes, però també incidents amb els què la Policia Local ja s’hi ha hagut de trobar en diverses ocasions. Tant si es tracta d’incidents aïllats com si impliquen diverses persones, els agents han après a saber discriminar entre la gravetat de diversos ferits i aplicar les tècniques sanitàries necessàries per garantir la seva vida fins que arribi el personal sanitari qualificat.

Atropellament Massiu i Robatori amb Persecució d’hostils armats

Al simulacre s’han plantejat i resolt diverses situacions d’emergència amb dos principals supòsits. Això ha fet necessari la simulació d’un accident amb un vehicle que acabava bolcat sobre la calçada amb víctimes al seu interior -una de les quals ha requerit ser excarcerada pels Bombers-, així com un incident amb armes i delinqüents a la fuga.


En aquest darrer cas, es tractava de simular un robatori i persecució que arrencava amb l’avís que uns delinqüents armats i proveïts de caretes havien atracat una entitat bancària. Després que la Policia Local de Blanes havia iniciat la persecució, es situaven controls per engabiar els assaltants, però els fugitius se’l saltaven i aconseguien escapolir-se, deixant un estol de ferits per arma blanca al seu pas.


Perquè els dos simulacres tinguessin el màxim de veracitat s’ha comptat no tan sols amb la implicació dels agents de la Policia Local, Bombers i efectius sanitaris, sobretot ha estat clau la interpretació que han fet els figurants. Es tractava d’un grup d’alumnes de teatre de l’Institut Serrallarga, que han participat de manera molt realista, interpretant les víctimes primer de l’accident i després dels fugitius que anaven ferint la gent de manera indiscriminada al seu pas.

Segon Simulacre el dimecres 21 de Setembre al Passeig de Mar

En total, han intervingut una 50ena de persones sumant Policia Local, efectius d’emergències i els voluntaris i voluntàries. La setmana vinent està previst realitzar un segon simulacre que culminarà la segona part del curs que s’impartirà a la resta d’agents de la Policia Local de Blanes per completar la formació de tota la plantilla.


Aquest segon exercici es farà el proper dimecres 21 de setembre des de les 11 del matí fins la 1 del migdia, i està principalment pensat perquè el pugui seguir tothom qui vulgui. Per això l’acció s’ha traslladat al Passeig de Mar, a tocar de la Plaça Catalunya, i perquè es pugui seguir de la millor manera possible, es dotarà d’un servei de megafonia que anirà explicant tot el què vagi passant.



Data de realització: 09/14/2022 | Data de la darrera actualització: 09/14/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300