Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat tancant la circulació al centre de la vila


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/16/2022 08:50:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SETMANA MOBILITAT 2014Blanes s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat tancant la circulació al centre de la vila

Aquest dissabte 17 de setembre, es tallarà el Carrer Ample, una de les artèries principals de circulació del nucli històric, de 10 a 13 h i de 15 a 21 h

Un any més, l’Ajuntament de Blanes s’ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra des d’avui divendres, 16 de setembre, fins dijous vinent, dia 22. Presentada amb el lema ‘Combina i Mou-te!’, i l’objectiu és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, bicicleta, transport públic o vehicle elèctric.


Setmana de la Mobilitat 2019: tall del Carrer Ample
També impulsa que es puguin visualitzar tots els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. El lema ‘Combina i Mou-te!’ posa l’accent en la intermodalitat i anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible, així com practicar la intermodalitat, en benefici de la salut i el medi ambient.

Tall de Circulació al Centre de Blanes el dissabte 17 de setembre

Seguint aquests objectius, l’Ajuntament de Blanes ha organitzat amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat un tancament de trànsit al nucli històric de la vila, de manera que la circulació al centre del municipi s’alterarà per promoure aquesta iniciativa. Més concretament, es tallarà una de les artèries principals de sortida i entrada de vehicles que hi ha en aquesta zona.


Es tracta del Carrer Ample, que enllaça el Passeig de Mar amb el sector de sortida del nord i nord-est. El tancament, organitzat amb el suport d’agents de la Policia Local de Blanes, tindrà lloc aquest dissabte, 17 de setembre, i s’allargarà durant tot el dia, des del matí fins a la nit, llevat d’una breu franja horària al migdia per esponjar una jornada on sempre hi ha una major densitat de trànsit.


El tall començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins la 1 del migdia, i posteriorment es reprendrà a partir de les 3 del migdia i fins les 9 de la nit. De manera habitual i ordinària el consistori blanenc ja talla la circulació de vehicles totes les tardes del dissabte, però en aquest cas es fa només durant 5 hores, des de les 4 de la tarda fins les 9 de la nit.

En canvi aquest dissabte el tancament es farà efectiu durant vuit hores. En definitiva, un gest que no deixa de ser simbòlic, apuntant els objectius que mou la campanya de promoure un major protagonisme del vianant. Cal dir, però, que el tall de circulació –igual que es fa habitualment tots els dissabtes- no afectarà el transport públic, així com tampoc als vehicles d’emergència i autoritzats.


De fet, el tancament del Carrer Ample durant tota una jornada ha estat al llarg dels darrers anys una de les principals accions que s’han fet al consistori blanenc per donar suport a la Setmana Europea de la Mobilitat.



Data de realització: 09/16/2022 | Data de la darrera actualització: 09/16/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300