Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes culminarà aquesta setmana el curs de TECC per atendre sanitàriament múltiples víctimes en accidents i atemptats


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/19/2022 11:10:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes culminarà aquesta setmana el curs de TECC per atendre sanitàriament múltiples víctimes en accidents i atemptats

Un segon grup d’agents han iniciat avui l’aprenentatge, que també culminarà amb un nou simulacre molt real dimecres vinent a la Ciutat Esportiva Blanes

Aquest matí ha començat la segona part del curs que està fent la Policia Local de Blanes dins el Pla de Formació Contínua Anual de manera habitual. Aquest cop, però, l’aprenentatge és més especial que mai, ja que es tracta d’un curs de TECC (Tactical Emergency Casualty Care) pioner a Catalunya, ja que el seguiran la totalitat dels i les agents i comandaments de la plantilla.


Inici 2a edició del curs, aquest dilluns al matí
L’objectiu és formar als agents de la Policia Local de Blanes en intervencions sanitàries d’urgències, dotant-los dels necessaris coneixements –on es prima l’aprenentatge pràctic- que els ajudin a salvar vides. Per això, s’han contractat els serveis de l’empresa especialitzada Dix/AST, professionals del món de les urgències sanitàries i medicina tàctica.

Precisament amb l’objectiu que els 80 agents de la plantilla hagin pogut seguir el curs sense deixar l’atenció diària policial al carrer, se n’han fet dues edicions, la segona de les quals ha començat avui al matí. Igual que la setmana passada, s’impartirà el curs dilluns i dimarts durant tot el dia. Abans que el segon grup d’agents encetessin l’aprenentatge, avui al matí, s’han acostat a l’aula de formació el cap i sotscap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia i Francisco Javier Jarillo, respectivament.


A la dreta de la imatge: Joan Garcia i F. Javier Jarillo, donant
la benvinguda al costat dels instructors
Tots dos han donat la benvinguda als agents que el seguiran, que prenen el relleu dels qui ja el van fer en la primera edició la setmana passada. Tant l’alcalde com el cap policial han coincidit en agrair als formadors la seva especial dedicació perquè el curs estigui sent un èxit, així com als i les agents que l’estan seguint la seva implicació per aportar aquest destacat valor afegit a la seva feina diària.

Atenció sanitària i policial en casos de víctimes múltiples

S’està alliçonant als agents sobre diversos supòsits amb què es poden trobar en l’exercici de la seva tasca policial. Així, hi ha des d’un atemptat, un incident amb persones armades i/o potencialment perilloses, un atropellament o una explosió de gas fins a haver d’atendre diversos ferits en una baralla multitudinària amb l’ús d’armes o aturar una hemorràgia que, si no es tracta adequadament, pot acabar amb la vida d’una persona en pocs minuts.


Són situacions on l’actuació policial inclou uns necessaris coneixements sanitaris perquè les víctimes no acabin comptant-se com a morts. Casos majoritàriament extraordinari, però també determinades actuacions amb les quals la Policia Local ja s’hi ha trobat de manera habitual. Del què es tracta és que, tant si són incidents aïllats com si impliquen diverses persones, estan aprenent a discriminar entre la gravetat de diversos ferits i aplicar les tècniques necessàries per garantir la seva vida fins que arribi el personal sanitari qualificat.

Segon Simulacre amb Policia Local, Bombers i Unitats Especialitzades

Igual que ja va passar la setmana passada amb la primera edició del curs, el què s’ha encetat avui també culminarà dimecres vinent, 21 de setembre, amb un simulacre molt real que, tal com sol passar en aquest tipus d’exhibicions, posaran a prova els coneixements del personal que hi participi. Al mateix temps, però, impacten pel seu realisme, ja que reprodueixen situacions d’emergència extremes.

Hi participaran els agents de la Policia Local de Blanes així com dotacions de Bombers de la Generalitat, i les ambulàncies i serveis sanitaris de Servimed Assistance. També es comptarà amb la participació de diversos figurants, majoritàriament integrats per actors i actrius, alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Serrallarga, que interpretaran les víctimes de diversa consideració a qui cal atendre.


Els alumnes que han assistit al curs, igual que es va fer la setmana passada, hauran de tractar situacions que se’ls plantejarà en viu i en directe durant el simulacre. L’objectiu és que tot el què s’ha après al llarg del curs es dugui a la pràctica, podent així avaluar sobre el terreny, en una situació controlada, el què en la realitat hauran de resoldre sota l’aclaparadora urgència que suposa saber que tens una vida a les teves mans.

La Ciutat Esportiva Blanes tornarà a ser l’escenari del simulacre

En total, es calcula que hi haurà prop d’un centenar de persones intervenint-hi, sumant els agents i personal especialitzat, instructors i les actrius i actors que interpreten les víctimes. El simulacre de dimecres vinent tindrà lloc a l’esplanada exterior de la Ciutat Esportiva Blanes, el mateix escenari on ja es va fer fa una setmana.


Simulacre 1a edició del curs a la Ciutat Esportiva Blanes,
dimecres 14 de setembre
Inicialment s’havia planificat que es desenvolupés al Passeig de Mar perquè el públic en general pogués veure en viu i en directe com es fa una assistència en casos d’emergència extrema. Finalment, però, després dels excel·lents resultats del primer simulacre que es va fer dimecres passat, així com la corresponent avaluació al respecte, s’ha decidit que, per qüestions de seguretat, es tornarà a fer a la Ciutat Esportiva Blanes.



Data de realització: 09/19/2022 | Data de la darrera actualització: 09/19/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300