Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes homenatja Dolores Amor Garcia amb motiu de complir 100 anys


Camí de tornada


Menú principalL’Ajuntament de Blanes homenatja Dolores Amor Garcia amb motiu de complir 100 anys

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Acció Social, Marina Vall·llosada, van encapçalar l’acte acollit al domicili de l’àvia centenària

La tarda d’aquest passat dimarts va tenir lloc a Blanes un acte d’aquells que no cansen mai de celebrar, perquè són únics i irrepetibles. Es tracta de l’homenatge que l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya han fet a Dolores Amor García, una longeva veïna d’aquest municipi on comença la Costa Brava, amb motiu d’haver complert els 100 anys de vida.


L'alcalde, Àngel Canosa, amb Dolores Amor García i la tinenta
d'alcalde d'Acció Social, Marina Vall·llosada
Per fer-li aquest reconeixement l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Acció Social, Marina Vall·llosada, van encapçalar un acte senzill però carregat d’emoció que va tenir lloc al domicili de la homenatjada, que viu al barri de Montferrant. Inicialment l’homenatge s’havia d’haver fet coincidint amb la data exacta del seu aniversari, el 15 de setembre, però finalment es va haver de reprogramar pel passat dimarts, dia 20.

Una dona originària de Toledo que va venir a Blanes l’any 1966

Dolores Amor García va néixer el 15 de setembre de l’any 1922 a la localitat de Herreduela de Oropesa (Toledo), i es va traslladar a viure a Blanes 44 anys més tard, l’any 1966. En l’actualitat compta amb un fill i una filla, 3 néts i 3 besnéts. Els dos fills viuen a Blanes, i la Dolores s’hi està un mes a cada casa. Durant la seva joventut va tenir cura de la família i, ocasionalment, també va treballar en algun hotel.


Montserrat Castilla i Ma Carmen Gómez, de la Casa del Mar,
lliuren un obsequi a l'homenatjada
A banda d’un ram de flors, Àngel Canosa i Marina Vall·llosada li van entregar una placa commemorativa en representació de l’Ajuntament de Blanes, així com diversos un ram de flors i diversos llibres relacionats amb la vila on viu des de fa més de mig segle. Altres felicitacions que també va rebre la homenatjada en forma de regals procedien de dues entitats que no solen faltar mai en aquestes celebracions.


Salvador Martínez, del Casal Benet Ribas, lliurant el
seu respectiu regal
D’una banda, l’Associació de Jubilats i Pre Jubilats de la Casa del Mar, representada per les noves membres de la junta Ma Carmen Gómez i Montserrat Castilla; i de l’altra l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas; en aquest cas representada ahir per Salvador Martínez. Val a dir que en la sempre laboriosa tasca d’obrir els regals, la Dolores Amor va comptar amb l’ajut dels seus tres besnéts.

Lliurament de la ‘Medalla Centenària’ de la Generalitat

Properament també està previst que se li lliuri a Dolores Amor García la Medalla Centenària, que en aquesta ocasió encara no ha arribat a Blanes, i que s’enviarà en breu des del govern català. Es tracta d’un reconeixement que concedeix la conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, per la contribució que han fet dones i homes del país en valors, experiència i coneixement que han acumulat i transmès a les noves generacions durant els 100 anys de vida.


La medalla anirà acompanyada d’una carta signada per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera Gòdia, on s’explicita que les persones grans són un element fonamental per a la societat, dipositàries d’un bagatge imprescindible per encarar el futur amb optimisme i responsabilitat. També remarca que la història de Catalunya s’escriu gràcies a les aportacions de persones com l’homenatjada.
Data de realització: 09/21/2022 | Data de la darrera actualització: 09/21/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300