Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes finalitza el curs per atendre casos amb múltiples víctimes amb un darrer simulacre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2022 11:39:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESLa Policia Local de Blanes finalitza el curs per atendre casos amb múltiples víctimes amb un darrer simulacre

Més d’un centenar de persones van ajudar a simular un accident de cotxe amb víctimes atrapades i un assalt amb delinqüents armats que ferien diversos vianants abans de ser detinguts

Tot just una setmana més tard que s’havia fet el primer, aquest passat dimecres es va realitzar un segon simulacre a l’exterior de la Ciutat Esportiva Blanes. Igual que una setmana abans, l’exercici va ser tant o més espectacular encara, ja que s’hi van incorporar alguns efectes especials afegits, com per exemple un intens fum negre que sortia del vehicle dels dolents del segon cas plantejat.Amb la celebració d’aquest segon simulacre no tan sols finalitzava el curs de TECC (Tactical Emergency Casualty Care) que s’ha impartit aquesta setmana al segon grup d’agents. Ha tancat la realització del curs, pel qual han passat tota la plantilla de la Policia Local de Blanes que estava en actiu. Ha format part del Pla de Formació Contínua Anual obligatori i que, en aquesta ocasió, ha estat més especial que mai amb motiu del centenari del cos de seguretat municipal.


Organitzat per la Policia Local de Blanes -que ha contractat els serveis de l’empresa especialitzada Dix/AST, professionals del món de les urgències sanitàries i medicina tàctica- aquest segon simulacre ha comptat de nou amb diverses col·laboracions. Bombers de la Generalitat, les ambulàncies i serveis sanitaris de Servimed Assistance i alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Serrallarga, que interpretaven les víctimes de consideració a qui calia atendre.

Simulacres per posar a prova els coneixements en TECC adquirits

L’objectiu del curs era formar als agents de la Policia Local de Blanes en intervencions sanitàries d’urgències on hi ha múltiples víctimes, dotant-los dels necessaris coneixements que els ajudin a salvar vides. El curs de TECC impartint a Blanes és pioner arreu de Catalunya perquè l’han seguit la totalitat dels agents i comandaments locals. Perquè els i les 80 agents de la plantilla poguessin seguir el curs sense deixar de banda l’atenció diària policial al carrer, se n’han fet dues edicions que han culminat amb sengles simulacres.


En cadascun d’ells es calcula que han participat més d’un centenar de persones sumant els agents i personal especialitzat, instructors i les actrius i actors que interpreten les víctimes. S’han plantejat i resolt diverses situacions d’emergència amb dos principals supòsits on hi havia víctimes amb ferides de diversa consideració.


El primer cas simulava un accident amb un vehicle que acabava accidentat amb víctimes atrapades al seu interior -una de les quals necessitava ser excarcerada pels Bombers- i el segon un incident amb armes i delinqüents a la fuga. Aquí es tractava de simular un robatori i persecució que arrencava amb l’avís que uns delinqüents armats havien atracat una entitat bancària. Després que la Policia Local de Blanes havia iniciat la persecució, es situaven controls per engabiar els assaltants, però els fugitius se’l saltaven i aconseguien escapolir-se, deixant un estol de ferits al seu pas.


En aquesta segona situació els agents havien d’afrontar una doble situació de perill: la dels lladres que s’havien escapolits i els esperaven amagats amb armes de foc, i la dels ferits i ferides que havien de ser atesos. Aquesta segona part era la més complexa, i a més requeria classificar i atendre les víctimes en funció de les ferides que presentaven. Igual que es va fer la setmana passada, l’exercici es va tancar amb una fotografia de grup on agents policials, bombers, sanitaris, ‘delinqüents’ i ‘víctimes’ van aplegar-se, podent respirar de nou alleugerits després de tants minuts de tensió.Data de realització: 09/22/2022 | Data de la darrera actualització: 09/22/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300