Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull diumenge la XIX Missa de l’Alba a la Platja de Sa Palomera, per donar la benvinguda a la tardor


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2022 10:15:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MissaAlbaBlanes acull diumenge la XIX Missa de l’Alba a la Platja de Sa Palomera, per donar la benvinguda a la tardor

Se celebra a les 7 del matí, coincidint amb l’hora en què el sol comença a despuntar a l’horitzó en aquesta època de l’any

Les parròquies de Blanes han organitzat per aquest proper cap de setmana una celebració religiosa de caire molt popular: la Missa de l’Alba, que aquest 2022 arribarà ja a la seva 19a edició. De fet, ha esdevingut en una tradició que s’ha seguit mantenint i complint any rere any malgrat el fred, el mal temps o les inclemències meteorològiques que puguin haver.


Missa de l'Alba 2021
Ni tan sols la COVID ha impedit que se celebrés durant els dos anys més àlgids: al 2020 i al 2021, aplicant les oportunes mesures de seguretat sanitàries que permetien el fet de celebrar-se a l’aire lliure. La que serà XIX Missa de l’Alba tindrà lloc diumenge vinent, 25 de setembre, a la seva hora habitual: les 7 del matí, quan el sol comença a despuntar a l’horitzó en aquesta època de l’any.


El lloc on es fa és un dels més emblemàtics de Blanes: la platja que hi ha a l’entorn de la Roca de Sa Palomera. Una de les barques que hi ha a la platja farà les funcions d’altar, i la sorra de la platja l’enclavament de les cadires on seuran els assistents, tot i que la majoria ho fan al pedrís que envolta l’espai, així com a la mateixa sorra. Per això, fa dos anys ja es va augmentar la superfície on suen els feligresos, de manera que l’emplaçament resulti més còmode per a tothom.


L’objectiu és donar la benvinguda a la tardor que tot just ha començat aquest divendres a la matinada i, per afegit, al nou curs de les parròquies de Blanes, una nova temporada que deixa enrere l’estiu. Si bé les restriccions per la pandèmia ja no s’han d’aplicar després que els dos darrers anys s’ha hagut de fer necessàriament, una de les prescripcions que hi ha hagut es mantindrà enguany: no hi haurà esmorzar compartit.Data de realització: 09/23/2022 | Data de la darrera actualització: 09/23/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300