Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic a les II Jornades Romanes Blanda-Blandae d’aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/26/2022 08:50:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

manaies de BlanesÈxit de públic a les II Jornades Romanes Blanda-Blandae d’aquest cap de setmana

Al llarg de tot el cap de setmana Blanes ha recreat els costums de fa 2.000 anys amb una 50ena d’activitats al Passeig de Mar, Visites Guiades al Jaciment Romà i Xerrades Històriques

Per segon any consecutiu, Blanes ha pogut reviure el què va ser en realitat la ciutat on comença la Costa Brava 2.000 anys enrere, quan els romans s’havien assentat en aquest territori. Les II Jornades Romanes Blanda-Blandae han superat les expectatives, havent congregat una gran quantitat de públic que tenia més d’una 50ena d’activitats gratuïtes al seu abast per poder entretenir-s’hi al llarg de tot el dia.


Durant tres dies –des de la tarda del passat divendres i durant tot el cap de setmana- s’han recreat els costums i tradicions de la societat romana des de la òptica del segle XXI. L’esdeveniment l’ha organitzat l’Ajuntament de Blanes, principalment a través del Departament de Promoció de la Ciutat conjuntament amb Aestus, la Legió V Macedònica i els Manaies Iuniores de Blanes, Sabors Catalans, Atri Cultura i Patrimoni, i l’Associació Cultural Clan del Cuervo.

Una 50ena d’activitats per a tots els gustos i edats

Hi ha hagut un bon grapat de novetats, que han pogut gaudir tant els blanencs i blanenques com el gran nombre de visitants que –aprofitant el pont de les festes de la Mercè a Barcelona- han volgut evadir-se de la gran urb amb aquest viatge en el temps. En relació a la primera edició, la principal innovació ha estat l’ampliació de l’espai que ocupava el recinte firal, el doble que l’any passat.


A banda del campament romà de la Legió V Macedònica de Blanes –qui també ha protagonitzat la cerimònia del jurament del Sacramentum i una exhibició militar, també hi ha hagut un campament d’època visigòtica, tallers infantils davant el Banc dels Músics, una 20ena de parades amb diversos productes de regal i gastronòmics ambientats en l’època romana, i la zona d’actuacions on hi ha hagut lluites, danses i els espectacles de foc ‘Ignis Chorum’ i ‘Splendia’. Fora del recinte firal també hi ha hagut dos altres al·licients molt apreciats.

Visites Guiades al Jaciment Romà d’Els Padrets i Xerrades Històriques

D’una banda, les Visites Guiades al Jaciment Romà d’Els Padrets situat molt a prop del Passeig de Mar. L’arqueòleg Joan Llinàs, qui ha estat el director de les excavacions en extensió que s’han fet enguany, se n’ha encarregat de descobrir al gran nombre d’assistents que hi ha hagut tot el què de moment s’ha pogut recuperar de l’oblit al jaciment.


L’altre al·licient igualment apreciat, especialment pels amants i seguidors de la història més pretèrita, han estat les dues xerrades que s’han allotjat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Dissabte Yeyo Balbás, de l’Associació Cultural Clan del Cuervo, va parlar sobre la conquesta musulmana del regne visigot, mentre que ahir diumenge César Pociña va parlar sobre l’equipament militar altimperial. En tots dos casos –les visites al jaciment i les xerrades- s’ha comptat amb la participació dels Manaies Iuniores de Blanes, que han custodiat els accessos als dos recintes.


Capítol a banda ha estat la III Festa de l’Emplatja’t que va culminar la jornada del dissabte. Diversos establiments de restauració de Blanes van estar oferint un sopar estiuenc arran de mar –a la platja, com el nom de l’activitat ja indica- a base de menjar a la brasa, amb una cirereta del pastís encara més especial i esperada sobretot pels més veterans: un concert de l’autèntica orquestra ‘La Salseta del Poble Sec’ que es va fer ja entrada la nit.



Data de realització: 09/26/2022 | Data de la darrera actualització: 09/26/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300