Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comencen els preparatius per l’inici de les obres del Parc 11 de Setembre, amb un pressupost de més d’1 M€


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/27/2022 10:11:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comencen els preparatius per l’inici de les obres del Parc 11 de Setembre, amb un pressupost de més d’1 M€

A l’octubre començarà aquesta primera fase que inclou el trasllat de l’actual Zona de Jocs, així com la construcció del Passeig Principal que actuarà com a eix vertebrador

Aquest passat dilluns van començar els treballs preliminars perquè la setmana vinent comencin les obres de la primera fase d’un projecte especialment esperat pels veïns i veïnes de Mas Enlaire, així com de tots i totes les persones que aprecien aquest espai. Es tracta de les obres per transformar una plaça on ja hi havia una zona verda i reordenar-lo perquè esdevingui en un parc entès com a tal, amb totes les seves característiques, incloent-hi equipaments.


El què serà el futur Parc Onze de Setembre, al barri de Mas Enlaire, vol convertir l’actual espai en un important node urbà, social i ecològic, transformant-lo en una infraestructura verda que participa activament en la gestió de l’aigua, la millora de la biodiversitat i l’enfortiment del mateix ecosistema. A més a més, el nou espai públic servirà per connectar amb les àrees circumdants on els principals eixos de la zona es veuran reflectits al parc, permetent l’accessibilitat dels usuaris i usuàries.


Ahir es van començar a instal·lar les tanques que delimiten tot l’espai on es començarà a treballar la setmana vinent, que configuren la 1a fase de les obres que formen part del projecte global que transformarà tota la plaça. En aquesta primera fase hi ha un gruix d’obra civil que compta amb un termini d’execució de 7 mesos, i treballs en jardineria a realitzar en dos mesos, un espai de temps que se solaparà quan estigui finalitzant l’obra civil.


L’import de sortida per adjudicar els treballs de l’obra civil va ser d’1.094.729 €, adjudicant-se finalment a Artífex Infraestructures SLU per 985.363 €. Per la seva banda, el segon bloc que consisteix en fer els treballs de jardineria, es va adjudicar a la Fundació Privada Aspronis, Tallers El Vilar, per 90.387 €, amb molt poca diferència respecte el preu de sortida perquè s’ha primat que, abans de reduir la quantia econòmica, s’hi afegissin canvis al projecte inicial per millorar el resultat.

1a Fase Obres del Parc Onze de Setembre

La transformació que es farà inclou la creació d’una plataforma única que eliminarà les actuals discontinuïtats a nivell del paviment per aconseguir una plaça que doni una clara preferència als i les vianants respecte els vehicles rodats. Els vials existents quedaran integrats dins de la plataforma-plaça, amb limitació de velocitat a 20 km/h, i es diferenciarà clarament l’espai de circulació rodat mitjançant el tipus la col·locació del paviment.


Això suposarà l’eliminació de tots els graons i vorades, així com la modificació de la topografia existent de tot l’àmbit de la plaça per aconseguir superfícies més planes i contínues possibles. L’àmbit d’actuació en aquesta primera fase inclou dues principals fites. D’una banda, el trasllat i millora de l’Àrea de Jocs Infantils, que quedarà més a prop del Mercat d’Abastaments que hi ha al costat, i de l’altra la creació d’un passeig principal que creuarà longitudinalment -d’est a oest- creant un ampli eix de vianants que serà l’espina dorsal de tot l’espai.


Just al costat d’aquest eix vertebrador es crearà la principal Bio-Rasa del parc, encarregada de recollir la major quantitat d’aigües fluvials i emmagatzemar-la al nou dipòsit de reg. Paral·lelament a la funció ecològica de la Bio-Rasa, s’hi afegirà el filtratge visual, sonor i olfactiu mitjançant la selecció de les espècies vegetals que proporcionaran una separació del trànsit rodat. Els treballs que es faran en aquesta primera fase suposen 1/3 del total que s’han de fer.


Ara bé, tot i que s’incideixi en aquesta proporció, en canvi els costos que comportarà són la meitat del pressupost total amb què compta el projecte global. Mentre durin les obres d’aquesta primera fase estarà prohibit estacionar els vehicles a la banda esquerra de la Plaça 11 de Setembre, la més propera als edificis. Per contra, a l’altra costat que dóna a la Rambla Joaquim Ruyra s’hi podrà continuar aparcant.

Nova Àrea de Jocs Infantils i Elements de la 2a Fase

El nou espai destinat als Jocs Infantils ocuparà gairebé 500 m2 de superfície, clarament delimitat per la banda nord del passeig principal, i d’est a oest per un cordó de bancs prefabricats de formigó. Serà un paviment tou i permeable de cautxú colorejat, i permetrà la conservació de tots els arbres existents, prenent especial atenció a la inclusió d’alguns elements de jocs adaptables i accessibles per tot tipus d’usuaris i usuàries.


Quan en un futur comencin les obres de la segona fase, aquestes inclouran una zona de pistes esportives, concebuda com un espai flexible i multiprogramàtic, amb forma d’amfiteatre que pugui ajudar a acollir còmodament tant l’ús d’espai esportiu o de joc pels veïns del barri com per acollir esdeveniments socials més multitudinaris. També hi haurà un pavelló definitiu com a equipament, així com una Zona de Pícnic, i un Jardí dels Polinitzadors, amb una superfície d’uns 700 m2.
Data de realització: 09/27/2022 | Data de la darrera actualització: 09/27/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300