Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes engega la darrera fase del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per a la seva aprovació


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/05/2022 11:11:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes engega la darrera fase del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per a la seva aprovació

L’objectiu és impulsar accions que contribueixin a superar els objectius establerts per la Unió Europea per al 2030, anant més enllà de la reducció del 40% de les emissions de CO2

L’Ajuntament de Blanes afronta durant aquests dies la darrera fase del PAESC, el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima. Es tracta d’un document estratègic de planificació energètica i climàtica local, que inclou les accions que s’haurien d’impulsar en aquest municipi per superar els objectius establerts per la Unió Europea per al 2030.


És a dir: anar més enllà de la reducció del 40% de les emissions de CO2. Per a la seva redacció s’hi ha integrat la informació continguda en altres documents estratègics, així com estudis del municipi: Agenda 21, l’anterior PAES, el PROCICAT i el Pla de Transició Energètica, entre d’altres. A banda de les mesures de mitigació de les emissions de CO2, l’estudi també inclou accions d’adaptació als impactes del canvi climàtic.


Presentació del PAESC a la Sala de Plens
La redacció del PAESC de Blanes l’ha encomanat l’Ajuntament de Blanes a través del Servei de Medi Ambient. Per donar a conèixer el projecte i posar-lo en exposició pública, aquests darrers dies ha tingut lloc la presentació acollida a la Sala de Plens, un acte encapçalat per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde d’aquesta àrea de govern, Marina Vall·llosada.


Marina Vall·llosada i Àngel Canosa durant la presentació del PAESC
Ara, després que s’ha complert la presentació, la previsió és dur el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima a l’ordre del dia del ple municipal d’aquest mes d’octubre per a la seva aprovació. L’acte per donar a conèixer el PAESC va generar un intens debat entre els assistents, plantejant-se diverses qüestions, com ara les conseqüències del canvi climàtic.

Inventari d’Emissions i Pla d’Acció

Entre les dades que es van donar a conèixer durant la presentació, s’hi incloïen l’inventari d’emissions de CO2 i el consum energètic en qüestions relacionades amb l’Ajuntament de Blanes i el municipi. Pel que fa als objectius estratègics, es vol reduir d’un 55% de les emissions del 2005, implementar una bona gestió energètica municipal i millorar l’eficiència dels edificis públics.


Fomentar la producció d’energia renovable, disminuir l’ús del vehicle privat i fomentar els desplaçaments a peu, millorar el parc d’habitatges i fer-los més eficients, lluitar contra la pobresa energètica i, finalment, reduir la generació de residus i augmentar la separació en origen. Respecte l’adaptació, hi ha sis principals vies: potenciar l’estalvi i gestió eficient de l’aigua al municipi, explorar vies de fonts d’abastament alternatives, tenir cura del verd urbà perquè sigui un aliat contra el canvi climàtic, minimitzar els efectes de la calor sobre la salut, fomentar el consum de productes de proximitat i millorar les estratègies vinculades tant a protecció civil com a emergències.


En total hi ha 93 accions de mitigació i 30 accions d’adaptació. De les 93 accions de mitigació, n’hi ha 16 de completades, 22 que estan en curs i 55 que encara no s’han iniciat. Pel que fa a les d’adaptació, l’acompliment està situat ara en el 50%, ja que hi ha 15 accions en curs i 15 que encara no s’han iniciat. Per a més informació: https://www.blanes.cat/docweb/ma.paesc



Data de realització: 10/05/2022 | Data de la darrera actualització: 10/05/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300