Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 3.000 persones han visitat l’exposició dels 100 anys d’història de servei a la ciutadania de la Policia Local de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/07/2022 09:16:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutMés de 3.000 persones han visitat l’exposició dels 100 anys d’història de servei a la ciutadania de la Policia Local de Blanes

Va estar allotjada fins la setmana passada a la Sala del Carrer Ample, i gràcies als visitants s’han pogut identificar molts dels protagonistes de les fotografies recollides

Les dues darreres setmanes del passat mes de setembre la Sala Maria Luisa García Tornel del cèntric Carrer Ample ha estat acollit una exposició que ha aixecat la lògica expectació que sempre provoca una mostra sobre la memòria històrica del municipi. En aquest cas, encara feia més atractiva la seva visita tant la temàtica com el període històric de què es tractava: l’evolució de la seguretat ciutadana durant el darrer segle.


Ha estat una mostra principalment fotogràfica, que recollida gràficament els 100 anys d’història de servei a la ciutadania de la Policia Local de Blanes. Un cos que la setmana passada, de manera conjunta amb Protecció Civil, va celebrar la Festa dels Patrons, Sant Miquel, Sant Grabriel i Sant Rafel, és a dir, el 29 de setembre, quan s’escau la festa dels arcàngels. Precisament, poc abans que comencés l’Acte Institucional al Teatre, molts dels assistents van aprofitar per visitar l’exposició.


Més de 3.000 persones han visitat l’exposició de la Policia Local

Precisament un dels tres agents que s’havia estat encarregant els darrers mesos de treballar en la recollida dels elements que en formaven part, Antonio Meléndez –qui va compartir aquesta tasca amb Miquel Rivero i Yolanda Fernández-, se’n va cuidar d’anar anotant diàriament el nombre de visitants que van anar-hi. Per això s’ha pogut saber que han estat més de 3.000 persones, principalment coincidint amb els caps de setmana.


Pel que fa al perfil dels i les visitants, sobretot han estat gent gran, personal de l’Ajuntament de Blanes –tant policies com treballadors i treballadores d’altres departaments-, així com agents en actiu i retirats. També han estat a la mostra molts familiars d’antics companys. Com sol passar amb les exposicions retrospectives, els mateixos visitants solen ser una font d’informació respecte el què s’hi recull.


Per això, s’han pogut saber els noms i cognoms d’algunes persones retratades a les fotografies de l’exposició que encara no s’havien pogut identificar. Segons l’agent Meléndez, dues de les persones que més informació han facilitat han estat Miquel Alventosa –de Transports Cuca- i Jordi Bacardit, qui va ser alcalde de Blanes entre els anys 1973-1979.


A banda del valuós recull fotogràfic reunit per la Policia Local, també s’ha comptat amb el recolzament de l’Arxiu Municipal de Blanes, que també va cedir diverses instantànies. L’exposició ha format part dels actes organitzats per la Policia Local de Blanes amb motiu del seu centenari, una commemoració que viurà un darrer capítol ben aviat, amb la publicació d’un llibre que recull la seva història, i que s’està elaborant amb la complicitat de l’arxiu.



Data de realització: 10/07/2022 | Data de la darrera actualització: 10/07/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300