Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cinema solidari a Blanes per recollir fons per a un Centre de Rehabilitació Infantil d’Ucraïna


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/12/2022 08:32:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BANDERA_PAUCinema solidari a Blanes per recollir fons per a un Centre de Rehabilitació Infantil d’Ucraïna

Ahir es va projectar la pel·lícula ucraïnesa en VOSE ‘Mare d’Apòstols’, organitzat per Djerelo amb el suport del Consolat d’Ucraïna, l’Ajuntament de Blanes i la ONG ‘El Bon Samarità

El Teatre de Blanes va acollir el vespre d’aquest passat dimarts una sessió de cinema solidari, una nova ocasió per difondre la situació que s’està patint aquests dies a Ucraïna. Es va projectar la pel·lícula ucraïnesa ‘Mare d’Apòstols’, en una iniciativa organitzada per l’associació ucraïnesa ‘Djerelo’ amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, la ONG blanenca ‘El Bon Samarità’, el Consolat d’Ucraïna i la Generalitat de Catalunya.


Arribada del públic a la sessió solidària de cinema
A banda de solidaritzar-se amb la situació que pateixen les persones refugiades d’Ucraïna, l’altra objectiu de la projecció gratuïta ha estat recollir fons pel Centre de Rehabilitació Infantil d’Uman, situat a la regió ucraïnesa de Cherkasy. Totes les donacions que es van recollir amb aportacions voluntàries després de la projecció s’hi adreçaran per poder costejar les necessitats de rehabilitació dels nens i nenes que han sofert a la guerra. Són criatures que han patit violacions i tortures, nens i nenes amb ferides greus i amputacions a qui se’ls ha esguerrat la vida.


Blanes ha estat la primera població d’arreu de comarques gironines on s’ha pogut veure el film. Durant aquest 2022 està fent una gira solidària de projeccions per diferents localitats, i ja s’ha pogut veure a Tarragona, Barcelona, Calella i Pineda, estant previst que aviat també es faci a Girona i Malgrat de Mar. El film ucraïnès s’ofereix en versió original sots titulada en castellà.

Suport del Consolat General d’Ucraïna i de la Generalitat

L’experiència ha comptat amb el suport del Consolat General d’Ucraïna a Barcelona, així com de la Secretaria d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat, que ostenta les competències en matèria de polítiques d’acollida i refugi a Catalunya. En aquest sentit, la representant de l’Associació Ucraïnesa Djerelo es va posar en contacte a principis del passat mes de setembre amb l’Ajuntament de Blanes per demanar el suport del consistori blanenc en l’organització de la projecció.


Katrina i Olga, impulsores de les projeccions,
acompanyades de l'alcalde de Blanes, poc abans de començar la projecció
Abans de començar la sessió es van adreçar al públic assistent la Katrina i l’Olga, representants de l’entitat Djerelo i Talent Space TV a Catalunya, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va assistir acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Acció Social, Marina Vall·llosada. En la benvinguda es va recordar el caire solidari de la iniciativa, i van agrair per avançat les donacions que es volguessin fer voluntàriament al terme de la projecció pel centre de rehabilitació.


Una altra manera de participar va ser adquirint algunes de les peces i objectes d’artesania confeccionades per refugiats i refugiades d’Ucraïna, exposades al vestíbul de l’accés al pati de butaques del Teatre de Blanes. Val a dir que tothom qui ahir va assistir a la projecció va ser obsequiat només entrar amb un doble llaç amb els colors de la bandera ucraïnesa: blau i groc.

La història d’una mare a la recerca del fill perdut a la guerra

La pel·lícula ‘Mare d’Apòstols’ és una producció de la companyia cinematogràfica ‘Golden Fleece Studio’ amb el recolzament del Ministeri de Cultura i Política d’Informació d’Ucraïna. Està basada en fets reals que van tenir lloc durant la guerra de 2014 a Ucraïna, i és un homenatge a totes les mares de tot el món que al llarg dels segles d’història han perdut els seus fills en qualsevol guerra, sigui la que sigui, i als refugiats que han hagut de fugir dels conflictes bèl·lics.


Ha estat reconeguda amb 76 premis d’arreu del món: Estats Units, Canadà, Espanya, Itàlia, Alemanya, Turquia, Hongria, Polònia, França, Eslovàquia, Veneçuela i el país de producció: Ucraïna. Narra la història de la Sofia, qui l’any 2014 rep la notícia que el seu fill ha estat abatut sobre el territori ocupat on hi ha guerra mentre estava pilotant un avió en missió humanitària.


Insatisfeta amb les explicacions que li donen els militars, la Sofia agafa una maleta i viatja al territori ocupat per trobar el seu fill, sense importar-li el perill i el risc que suposa. De fet, la pel·lícula mostra els horrors de les confrontacions bèl·liques –odi, traïció, intimidació, assassinat- alhora que l’espectador veu la imatge completa de la tragèdia. No tan sols un país que ha quedat en runes materials, sinó que també ha provocat profundes ferides potser incurables en l’ànima dels seus habitants.



Data de realització: 10/12/2022 | Data de la darrera actualització: 10/12/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300