Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemorarà el Dia Mundial del Càncer de Mama del 19 d’Octubre amb diverses activitats


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/17/2022 10:12:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Llaç_RosaBlanes commemorarà el Dia Mundial del Càncer de Mama del 19 d’Octubre amb diverses activitats

L’Ajuntament es tenyirà de rosa, Oncolliga farà una tertúlia, l’Associació Contra el Càncer una taula informativa, l’ABBC tindrà guardioles i es farà una acció de suport amb Ecovidrio

Des de fa molts anys Blanes és un dels municipis que més actiu es mostra en les diverses mobilitzacions de sensibilització que hi ha al llarg de l’any per commemorar accions relacionades amb la lluita contra tot tipus de càncer. Amb motiu del Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer de Mama, que tindrà lloc el dimecres 19 d’octubre, s’han preparat diverses accions.

Estan organitzades tant per l’Ajuntament com per entitats socials que lluiten contra el càncer i donen suport tant a les persones que tenen aquesta malaltia com a les respectives famílies. Les activitats s’han concentrat durant aquests dos propers dies, llevat d’una campanya que s’allargarà durant els següents dies.

Cafè-Tertúlia amb Oncolliga

La més immediata serà demà dimarts, a càrrec de la Fundació Oncolliga Blanes amb el suport de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Laboratoris Cumlaude i el Centre Catòlic, on s’hi farà un cafè-tertúlia sobre Oncologia Integrativa. Es tractaran aspectes psicològics, oncoestètica, sexualitat, reconstruccions i tatuatges, i finalment hi haurà un torn obert de preguntes.



Participaran diverses professionals de la Unitat de Patologia Mamària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, així com professionals de la Fundació Oncolliga Girona i la presidenta de la delegació a Blanes, Imma Bellatriu. L’activitat començarà a les 7 de la tarda, al Centre Catòlic, amb entrada lliure i gratuïta.

Taula Informativa amb l’Associació Contra el Càncer i altres activitats

Per la seva banda, l’Associació Contra el Càncer de Catalunya, a través de la seva delegació a Blanes, coincidint amb la jornada de commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama, ha organitzat una taula informativa de sensibilització. Estarà situada a la Plaça d’Espanya a partir de les 9 del matí i fins les 2 del migdia.


D’altra banda, una cinquantena d’establiments de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) col·labora durant aquests dies amb l’Associació Contra el Càncer de Blanes amb la instal·lació a les respectives botigues d’una guardiola per recollir donatius. Els anys anteriors ja havien donat suport diversos establiments de l’ABBC amb la venda de material de merchandising de la campanya, i aquest 2022 s’ha decidit continuar d’aquesta manera.

D’altra banda, l’Ajuntament de Blanes també col·labora amb l’Associació Contra el Càncer acceptant la seva petició que durant aquests dies es tenyeixi de color rosa la façana principal de l’edifici consistorial. La propera nit de dimarts està previst que s’encetin el període en què s’il·luminarà amb el color que identifica el Càncer de Mama, en una acció que s’allargarà durant uns quants dies.


Una dona lluïnt diversos elements de color rosa, que identifica
la lluita contra el càncer de mama
Finalment, coincidint amb la jornada del 19 d’octubre en què es commemora el Da Mundial, l’Ajuntament de Blanes i Ecovidrio presentaran la campana solidària ‘Recicla Vidre per Elles’, en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra. Es tracta de la campanya ‘Recicla Vidre per Elles’, consistent en la instal·lació de dos contenidors roses per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i, alhora, fer una acció de sensibilització.



Data de realització: 10/17/2022 | Data de la darrera actualització: 10/17/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300