Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

En marxa des d’ahir la IV Fira de Tardor de Blanes al Passeig de Dintre fins demà diumenge al vespre


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/29/2022 08:13:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLEn marxa des d’ahir la IV Fira de Tardor de Blanes al Passeig de Dintre fins demà diumenge al vespre

Hi ha un mercat amb productes artesans i activitats infantils: contacontes, tallers de maquillatge, carrusel ecològic, xocolatada i l’animació amb personatges fantàstics

La tarda d’aquest passat divendres es va posar en marxa al cèntric Passeig de Dintre la IV Fira de Tardor de Blanes, que s’espera que repeteixi l’èxit d’anteriors edicions. Estarà en marxa durant tot aquest cap de setmana, fins demà diumenge al vespre, i funcionarà els dos dies amb idèntic horari: a partir de les 11 del matí fins les 9 de la nit.


Ahir, tot just posar-se en marxa, ja van ser centenars les persones que van començar a passejar-se entre les parades de la fira, gaudint al mateix temps de les activitats complementàries que també amaneixen les tres jornades de l’esdeveniment. Aquest ha estat el quart any no consecutiu –la darrera edició va ser l’any 2019- en què se li ha donat un gir temàtic, amb l’objectiu de potenciar les tradicions catalanes pròpies de la tardor.


El cor de la Fira de Tardor són la vintena de parades de productes artesans distribuïdes al Passeig de Dintre. Hi ha un ample ventall de productes gastronòmics –des de formatges i embotits fins a ensaïmades de Menorca-, passant per objectes de regal, figuretes del pessebre, objectes de regal i bijuteria, articles de bellesa, capses de fusta tallades a mà, etc... També hi ha castanyes recent cuinades, pa de diferents varietats fet al forn de llenya que hi ha al recinte firal i altres temptacions.

Xocolatada Infantil i altres activitats complementàries

A banda de comprar productes de regal i decoració o reposar forces a les parades amb diverses temptacions gastronòmiques, el públic de totes les edats que visita la Fira de Tardor de Blanes també compta amb diversos al·licients afegits. Entre les activitats complementàries, les que compten amb un major èxit de públic són els personatges ambulants que volten les parades al llarg de tot el dia: el simpàtic Drac Serafí, en Carapan, els Follet Blanc i en Llumillum.


Aquest darrer personatge interactua amb el públic quan es fa fosc, ja que porta accessoris il·luminats autònomament. La tarda d’avui dissabte hi haurà una sessió que sempre atrau una allau de públic: el Conta-Contes. D’altra banda, tant avui com demà es fan Tallers de Maquillatge igualment gratuïts, amb llargues i pacients cues de canalla acompanyada dels respectius familiars. En la línia de la vocació que té Blanes de ser una Ciutat Gluten Free –lliure de gluten, apte pels celíacs-, els productes que s’utilitzen als tallers de maquillatge són sense gluten.


Ara bé, la principal novetat tindrà lloc la tarda d’aquest dissabte, més concretament a partir de les 7, quan s’oferirà una Xocolatada Popular gratuïta al recinte de la Fira de Tardor, davant l’edifici consistorial. Altres ingredients són els característics Photocalls situats tant a l’encapçalament de la fira, davant l’Ajuntament de Blanes, com a l’altra extrem, a tocar del Carrer Muralla són altres reclams.


Estan elaborats en fusta i pintats pels artistes dels Serveis Municipals, i són un dels elements que també atrau força l’interès dels visitants, tant de la canalla com dels més grans. També repeteix presència a la Fira de Tardor el Carrusel Ecològic, l’únic ingredient no gratuït, amb cadires voladores que costen 3€ cada viatge.

L’edifici de l’Ajuntament i els Carrers de Blanes tenyits de Tardor

Els carrers que envolten la IV Fira de Tardor estan ambientats amb una profusa i efectiva decoració a base d’elements i il·luminació temàtica que també la caracteritza de manera molt efectiva. El seu principal reclam és la decoració que engalana la façana principal de l’Ajuntament de Blanes, on per tercera vegada s’hi ha penjat una xarxa marinera que cobreix la part del davant plena de fulles amb les tonalitats característiques que tenen quan cauen a la tardor.


La xarxa amb fulles atrapades complementa un arbre que neix de la porta principal d’entrada a l’edifici consistorial, que creix figuradament al llarg de la façana enredat fins els balcons de dalt. D’altra banda, als carrers del centre de la vila llueixen la decoració que per sisena edició han elaborat els nens i nenes de les escoles de Blanes. La seva imaginació ha creat un ample ventall d’elements de tota mena, que pengen i decoren diversos carrers.


Aquest 2022 han col·laborat els alumnes de l’Escola d’Educació Especial Ventijol, així com de les escoles Carles Faust, Cor de Maria, Mossèn Joan Batlle i Pinya de Rosa. Per la seva banda, els Serveis Municipals, les Brigades de l’Ajuntament, han penjat tots aquests elements, així com la decoració pròpia del consistori, que s’encarrega d’engalanar la façana principal de l’Ajuntament, i tres dels carrers.


També hi ha diversos establiments i comerços del centre de la vila que s’han vestit de tardor per complementar l’element central del mercat d’artesania. La major part han optat per incloure les típiques fulles d’arbre de tons marrons, però també calaveres, aranyes, bruixes i elements terrorífics de la tradició de Tots Sants i els Difunts.



Data de realització: 10/29/2022 | Data de la darrera actualització: 10/29/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300