Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Cementiri de Blanes ha registrat avui una major afluència de públic per Tots Sants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/01/2022 01:30:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLEl Cementiri de Blanes ha registrat avui una major afluència de públic per Tots Sants

En previsió de l’augment de visitants que vindrien per recordar els seus difunts, durant tres dies s’ha reforçat el servei municipal

Durant aquests dies, però especialment avui dimarts, coincidint amb la celebració de la Festivitat de Tots Sants, el Cementiri Municipal de Blanes ha registrat l’habitual augment de visites que sol haver-hi per aquestes dates. Avui al matí, la jornada en què sol haver una major assistència, el recinte ha estat especialment concorregut, tal com sol ser tradicional.


Cementiri Municipal de Blanes, avui dimarts
Després que al 2020 les mesures de contenció de la pandèmia havien provocat que hi hagués un descens –només podia omplir-se el 30% de l’aforament-, el passat 2021 la tradició de recordar als difunts allí on reposen les seves despulles ja es va poder recuperar al 100%. Aquest 2022, per tant, han estat jornades que ja els dies anteriors havien registrat més afluència de familiars i amics.


En previsió d’aquest augment de visitants, especialment avui dimarts- diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes –principalment el Departament d’Activitats i la Policia Local- van implementar tot un seguit de mesures que han estat en marxa des del passat cap de setmana. Una d’elles ha estat modificar l’horari en què està obert l’accés pel Carrer Santa Cecília durant tres dies: diumenge 30 i dilluns 31 d’octubre, així com avui dimarts, 1 de novembre.

Horari Especial durant tres dies al Cementiri Municipal

Durant aquestes tres jornades les portes han estat obertes de manera ininterrompuda des de les 9 del matí fins les 6 de la tarda, amb un servei de conserge que ha estat atenen les peticions que hi haguessin. Habitualment, els dies laborables durant l’hivern, és de 9 a 13 h i de 15 a 18 h, mentre que els caps de setmana i festius és de 10’30 a 17’30 h ininterrompudament, però sense que hi hagi un servei de consergeria per donar suport a qui pugui necessitar la seva ajuda.


Accés lateral Cementiri Municipal, pel Carrer Santa Maria
Per facilitar la major assistència de visitants que sol haver-hi durant aquestes dates, en què es recorda especialment els difunts i difuntes, també s’ha implementat que estiguin obertes les dues portes d’accés. Tant la principal que dóna al Carrer Santa Cecília, com la que hi ha al seu lateral esquerra, al Carrer Santa Maria, on també hi ha una zona d’estacionament.


També s’ha implementat una altra mesura: l’espai entre la porta principal i les pilones negres s’ha reservat excepcionalment per a situacions especials, obrint l’accés que habitualment està tancat si no hi ha un servei determinat. Per això, s’ha retirat la pilona central que impedeix l’accés dels vehicles motoritzats perquè així arribessin a la porta principal sense impediments.


L’objectiu ha estat que els vehicles dels familiars i amics o bé els taxis que acompanyaven persones amb mobilitat reduïda –majoritàriament gent gran- arribessin fins la porta mateix del Cementiri Municipal. Un cop havien accedit, el vehicle es retirava per deixar lliure la zona de l’entrada i així no col·lapsar-la per la gent que entrava a peu.Data de realització: 11/01/2022 | Data de la darrera actualització: 11/01/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300