Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza visites guiades i tallers de cuina, cant coral i teatre gratuïts per promoure l’ús del català


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2022 09:17:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

OficinaCatalaBlanes organitza visites guiades i tallers de cuina, cant coral i teatre gratuïts per promoure l’ús del català

Les activitats s’allargaran fins a finals de desembre, i estan organitzades per l’Oficina de Català de l’Ajuntament, amb el suport del CPNL i la Generalitat

No hi ha cap mena de dubte que, per promoure algun tipus de comportament i/o aprenentatge, la millor manera possible d’aconseguir-ho és fer-lo el més atractiu possible. Això és el que s’ha pensat des de l’Oficina de Català de l’Ajuntament de Blanes que, amb l’objectiu de fomentar l’ús del català entre els i les seves alumnes, ha fet mans i mànigues per organitzar tot un seguit d’activitats gratuïtes que, a hores d’ara, ja han atret un gran nombre d’inscrits.


Una de les activitats promoguda per l'Oficina de Català de Blanes:
Visita Guiada sobre el Legat dels 'Americanos'
En general, hi ha dos tipus d’activitats on poden apuntar-s’hi els i les alumnes de català: visites guiades i tallers de diverses matèries. Els tallers van començar el passat mes d’octubre, s’allargaran fins a finals de desembre, i són de caràcter gratuït. S’han organitzat des de l’Oficina de Català de Blanes amb el suport del Centre de Normalització Lingüística (CPNL) de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Visites Guiades sobre el Llegat dels indians i per conèixer el Port i la Llotja

Les primeres activitats que ja s’han començat a dur a terme són dos tipus de visites guiades per conèixer dues realitats lligades a la història i el perfil econòmic de Blanes, totes dues lligades a la tradició marinera de la vila on comença la Costa Brava. D’una banda, sobre el llegat dels indians –coneguts a Blanes com els ‘Americanos’ i de l’altra una visita al port pesquer i la llotja del peix.


Les visites guiades per conèixer la història dels emigrants blanencs que van tornar de Cuba –els indianos, rebatejats en aquest municipi com els americanos- estan organitzades amb el suport de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes. Aitor Roger, tècnic d’aquest servei cultural, s’està encarregant de fer aquestes visites que finalitzaran la setmana vinent.

Per donar el tret de sortida a tot aquest seguit d’activitats organitzades, la tinenta d’alcalde de l’Oficina de Català de Blanes, Marina Vall·llosada, va donar la benvinguda als i les alumnes que participaven en la primera visita guiada, acompanyada de la responsable del Servei, Elisa Sola. La regidora va convidar tothom a gaudir de l’experiència, durant la qual es fa un recorregut per conèixer les cases dels ‘americanos’ que hi ha a Blanes, una ruta plena d’atractives històries per explicar i aprendre els costums de l’època.


D'esquerra a dreta: Aitor Roger, Elisa Sola i Marina Vall·llosada
L’altra tipus de visita guiada, que han dut les persones inscrites a conèixer el port pesquer i la llotja del peix, també han tingut lloc durant el passat mes d’octubre, i s’ha fet amb dos grups. Els i les participants van tenir l’ocasió de veure com arriben els vaixells de pesca carregats de peix al port, van descobrir les espècies marines que s’hi pesquen, i assistir a la subhasta del peix. Aquesta activitat ha comptat amb el suport de l’Aula Gastronòmica de la Costa Brava Sud, Grenyal.

Tallers de Cuina, Cant Coral i Teatre

L’altre gruix d’activitats, els tallers sobre tres especialitats, està previst que es facin aquest mes de novembre, i s’allargaran fins a finals del desembre del 2022. Són tallers de cuina, cant coral i teatre, i s’impartiran amb el suport i col·laboració de les cuineres de ‘Kilòmetre 0’, el músic blanenc Mario Ros i el grup de teatre amateur ‘El Mirall’, respectivament.


El taller de cuina es farà durant dos únics dies: l’11 de novembre i el 15 de desembre, i s’allotjarà a l’Aula de Cuina del Centre Cívic de Can Borell a partir de les 4 de la tarda. Per la seva banda, el taller de Cant Coral s’impartirà els dilluns de 19 a 20.30 h a la sala d’assaig del Casal Cívic Benet Ribas, a partir del 7 de novembre, i anirà a càrrec del músic blanenc Mario Ros.


Finalment, el Taller de Teatre, a càrrec del grup de teatre ‘El Mirall’, es farà els dimecres de 19 a 20.30h a la sala d’assaig del Teatre de Blanes des d’avui i fins el 21 de desembre. Els i les alumnes podran practicar el català i millorar la seva pronunciació, alhora que treballaran la improvisació i passaran una entretinguda estona amb les actrius i actors de la companyia amateur.Data de realització: 11/02/2022 | Data de la darrera actualització: 11/02/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300