Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Missa de Difunts ha posat avui dimecres punt i final als actes celebrats a Blanes amb motiu de Tots Sants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2022 12:21:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MissaAlbaLa Missa de Difunts ha posat avui dimecres punt i final als actes celebrats a Blanes amb motiu de Tots Sants

Per segon any consecutiu s’ha pogut recuperar aquesta litúrgia que s’emplaça excepcionalment a la capella del recinte de la necròpoli

Aquest dimecres Blanes ha finalitzat la litúrgia que gira a l’entorn de la celebració de la data de Tots Sants, festivitat que va tenir lloc ahir dimarts, 1 de novembre. Per segon any consecutiu, s’ha pogut recuperar una tradició lligada a la religió catòlica que, contràriament al costum d’anar a recordar els éssers estimats visitant el cementiri, no és tan coneguda.


Cementiri de Blanes, Missa de Difunts, aquest matí
Es tracta de la Missa de Difunts, que s’escau l’endemà de Tots Sants, és a dir: avui dimecres, 2 de novembre. El reduït espai on se celebra va fer impossible que al 2020 es pogués mantenir la litúrgia, i es va haver d’anul·lar. En canvi l’any passat ja es va recuperar amb tota normalitat, a la qual s’ha donat continuïtat aquest 2022, sense cap més alteració.


Enric Roura i Alfonso Guerrero
A primera hora del matí d’avui dimecres els Serveis Municipals s’han encarregat de portar a l’espai on se celebra la litúrgia l’altar i les cadires, els dos elements necessaris perquè pugui tenir lloc la missa, que s’ha fet alternant el català i el castellà. L’han oficiat el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura, i el mossèn Alfonso Guerrero, de Venezuela, que s’ha ofert a concelebrar-la després que aquests dies està visitant la seva família de Blanes.


També s’ha comptat amb l’ajut i col·laboració de diversos feligresos i feligreses que donen suport a l’organització. La missa se celebra excepcionalment a la capella que hi ha al bell mig del cementiri municipal però, donada la seva reduïda capacitat, es trasllada un altar a l’exterior del templet, on té lloc la missa. Perquè els i les assistents puguin fer-ho amb més comoditat, també es traslladen les cadires, així com un equip de megafonia portàtil perquè tothom pugui seguir-la de manera més entenedora.


Durant aquests darrers dies les visites a l’interior de la capella han augmentat considerablement, així com el recinte de la necròpoli pròpiament dit. I és que potser no és massa conegut pel públic en general que a l’interior del templet hi ha una zona on poder dipositar-hi espelmes per recordar els difunts o com a pregària, pel descans de l’ànima d’algun ésser estimat. Per això, aquests dies l’espai ha brillat amb especial intensitat.Data de realització: 11/02/2022 | Data de la darrera actualització: 11/02/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300