Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Farmàcies de Blanes organitzen un cicle de xerrades sobre el bon ús dels medicaments i què cal saber del dolor


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/06/2022 08:38:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXLes Farmàcies de Blanes organitzen un cicle de xerrades sobre el bon ús dels medicaments i què cal saber del dolor

Es faran els dimecres 9 i 16 de novembre a les 17 h al Casal Cívic Benet Ribas a càrrec de farmacèutics blanencs, a través del Col·legi de Farmacèutics, CatSalut i el suport de l’Ajuntament

Aquestes dues properes setmanes es faran a Blanes dues xerrades adreçades en especial a la gent gran, però que també poden ser d’interès per a la població en general. Estan organitzades pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, i compten amb el suport de les farmàcies i l’Ajuntament de Blanes, així com del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Servei Català de la Salut (CatSalut).


Es tracta d’una iniciativa que es presenta com un ‘Programa d’Educació Sanitària Sobre el Bon Ús dels medicaments’ (PESBUM). Com el seu nom ja indica, el seu objectiu és augmentar el coneixement sobre l’ús dels medicaments, cada xerrada s’allarga uns ¾ d’hora, i l’assistència és voluntària, sense cap cost per les persones que hi participin.

Anteriorment el PESBUM era conegut com el ‘Programa d’Educació Sanitària per a la Gent Gran’ (PESGG) quan es va crear l’any 2006. Posteriorment, a partir del 2014, la iniciativa va iniciar una nova etapa fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i el CatSalut. Per fer-lo més extensiu, es coordina a través de les respectives territorials del Col·legi de Farmacèutics a Girona, Tarragona, Barcelona i Lleida.

‘El Bon Ús dels Medicaments’ i ‘Què cal saber del Dolor’

En aquesta primera edició de Blanes inclourà dues xerrades. Totes dues tindran lloc coincidint amb els dos propers dimecres d’aquest mes de novembre –és a dir: els dies 9 i 16- a la mateixa hora, 2/4 de 6 de la tarda. També s’allotjaran al mateix indret, el Casal Cívic i Comunitari del Casal Benet Ribas, ubicat a la Plaça d’Espanya.


La primera xerrada es presenta sota el títol ‘El Bon ús dels medicaments’, i anirà a càrrec de la farmacèutica Maria Adell. Es tracta d’informar i augmentar el coneixement sobre la seva utilització, així com les habilitats en el seu maneig. En aquest sentit, s’assenyalaran diverses informacions que cal tenir en compte abans d’ingerir un medicament, així com les preguntes que cal plantejar-se davant de qualsevol prescripció que se’n faci.


Per la seva banda, la segona conferència del 16 de novembre la impartirà el farmacèutic Carles Torner, i girarà a l’entorn de ‘Què cal saber del Dolor’. D’entrada es contextualitzarà sobre què és el dolor, quins tipus hi ha, com es mesura, com es pot prevenir i com es pot tractar.Data de realització: 11/06/2022 | Data de la darrera actualització: 11/06/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300