Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Xavier Fonellosa, del CB Monforte, es proclama Campió de Catalunya de Billar Artístic en la competició organitzada pel Club Billar Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2022 08:56:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BILLARXavier Fonellosa, del CB Monforte, es proclama Campió de Catalunya de Billar Artístic en la competició organitzada pel Club Billar Blanes

Francesc Hernández, del CB Manresa, ha estat el sots campió després d’una intensa final

Les instal·lacions del Club Billar Blanes han acollit aquest cap de setmana les partides corresponents al Campionat de Catalunya de Billar Artístic, que han aplegat 10 participants d’arreu del país. La competició va culminar aquest passat diumenge, amb les semifinals que es van jugar a primera hora del mati, seguida per la gran final que va començar a quarts d’una del migdia.


Club Billar Blanes, Campionat de Catalunya, diumenge al migdia
Després de gairebé tres hores d’enfrontament, s’ha proclamat Campió de Catalunya de Billar Artístic Xavier Fonellosa, del Club Billar Monforte, qui va derrotar per 114 a 102 Francesc Hernández, del Club Billar Manresa. Va ser una final emocionant, perquè des d’un principi qui anava per davant al marcador era Francesc Hernández, tot i que el favorit a endur-se la primera posició era el seu contrincant, qui ja havia accedit a la competició com a número 1 del rànquing.

Xavier Fonellosa, dos cops Campió Mundial i 1 Campió Europeu

I és que Xavier Fonellosa ha estat dues vegades Campió Mundial de Billar Artístic, també ha estat Campió d’Europa en una ocasió, i són incomptables els cops que també s’ha proclamat campió de Catalunya i Espanya: en 35 edicions i en 20, respectivament. Pel que fa a les dues restants posicions, la tercera plaça ha estat per a Jordi Oliver, qui també pertany al CB Monforte, mentre que el quart lloc l’ha guanyat Jaume Norberto, jugador independent.


Xavier Fenollosa, Campió de Catalunya,
rep el trofeu de l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa
El lliurament de premis als quatre primers classificats es va fer a rengló seguit que havia acabat la gran final, un acte que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president del Club Biliar Blanes, Quico Gallart. També el va presidir el mateix nou campió de Catalunya, Xavier Fonellosa, ja que és el president de la Federació Catalana de Billar, de la mateixa manera que el 3er classificat, Jordi Oliver, és vicepresident primer; i Francesc Hernández, sotscampió, n’és el director esportiu.


Francsc Hernández, Sots Campió de Catalunya,
rep el trofeu del president del Club Billar Blanes, Quico Gallart
La resta de jugadors que han competit al Campionat de Catalunya disputat a Blanes han estat Manel Lozano (CB Manresa), Arturo Gómez i Julian Alberto López (CB Canet), així com Manel Lozano H., Oscar Lafarga i Pere Adell (CB Monforte). Durant la jornada del dissabte els jugadors van disputar 49 figures (21 al matí i 28 a la tarda), les mateixes per a tothom.


El Club Billar Blanes tornarà a allotjar una destacada competició que, en aquesta ocasió, tindrà lloc la setmana vinent. Es tracta del Campionat d’Espanya de Billar Artístic, que enfrontarà jugadors d’arreu del territori estatal. Més concretament, cinc de la Federació Catalana, tres de la Federació Madrilenya i un procedent de la Federació Valenciana.Data de realització: 11/07/2022 | Data de la darrera actualització: 11/07/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300