Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Banc dels Aliments de Girona busca Persones Voluntàries pel Gran Recapte 2022


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/08/2022 09:21:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXEl Banc dels Aliments de Girona busca Persones Voluntàries pel Gran Recapte 2022

Enguany la campanya per recollir aliments bàsics com llet, oli o conserves es farà el 25 i 26 de novembre als establiments, i del 25 de novembre al 25 de desembre online

Una vegada més el Banc dels Aliments està preparant tot l’operatiu perquè es dugui a terme una nova edició del Gran Recapte 2022, que es durà a terme el 25 i 26 de novembre. També s’ampliarà al diumenge 27 a les localitats on els supermercats que participen a la campanya estiguin oberts aquest dia.


Igual que ja es va fer l’any passat, la campanya serà de tipus mixt: tant presencialment com a través d’internet. La recollida física d’aliments amb presència de voluntaris i voluntàries als supermercats –tal com ja s’havia fet abans de la pandèmia-, així com donacions monetàries a les caixes de pagament dels supermercats.


Un supermercat de Blanes amb el cartell de la campanya 2022
D’altra banda, des del 25 de novembre i fins el 25 de desembre també es podran fer donacions online mitjançant la web del Banc dels Aliments: https://www.bancdelsaliments.org/ca/donacio/ o per Bizum. Aquest 2022 la campanya pel Gran Recapte 2022 es fa amb el lema ‘Ajudar Omple’, i una de les claus perquè torni a ser un èxit és poder comptar amb el major nombre de persones voluntàries.

Crida perquè s’inscriguin Voluntaris i Voluntàries: Peça Clau

Des del Banc dels Aliments s’està fent una crida perquè s’inscriguin voluntaris i voluntàries: se’n necessiten unes 3.000 persones a les comarques gironines. Són les dones i homes que se situen a l’entrada de les respectives botigues i establiments que participen en el Gran Recapte portant una armilla identificatitva i fan torns per cobrir les jornades en què es fa la recollida.


Imatges d'Arxiu: Gran Recapte a Blanes, abans de la COVID
Les funcions del voluntariat són principalment les d’informar als clients sobre com poden participar fent donacions. Als clients i clientes que vulguin participar en la campanya se’ls entregarà unes bosses buides perquè hi posin els aliments que comprin, i posteriorment les persones voluntàries s’encarregaran d’encaixar els productes. Passaran a recollir-ho les entitats benèfiques que les administraran i distribuiran entre els seus beneficiaris.


Anàlogament, les persones voluntàries que triïn anar a un establiment on només es fan recollida de diners a caixa, faran les oportunes explicacions als clients i clientes que hi vagin. En aquest sentit, se’ls explicarà que aquests diners es destinaran íntegrament a la compra de productes per part del Banc dels Aliments per repartir entre els seus usuaris i usuàries.


Les persones voluntàries també s’encarregaran d’explicar a la ciutadania com es poden fer les donacions online a través de la web del Banc dels Aliments https://www.bancdelsaliments.org/ca/donacio/ El Gran Recapte no seria possible sense la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans i ciutadanes que dediquen el seu temps durant el cap de setmana al Banc dels Aliments.

Per a més informació i inscripcions per ser voluntaris i voluntàries per a la Gran Recapte: https://bancdelsalimentsgirona.org/gran-recapte-2022/Data de realització: 11/08/2022 | Data de la darrera actualització: 11/08/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300