Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Jardí Botànic Marimurtra acollirà diverses activitats amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/09/2022 08:49:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou logo del Jardí BotànicEl Jardí Botànic Marimurtra acollirà diverses activitats amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència

La més destacada tindrà lloc divendres, amb una jornada dedicada als reposadors de CO2 encapçalada per Enrique Figueroa, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Sevilla

Fidel a la seva tradició, el Jardí Botànic celebrarà aquests propers dies diverses activitats amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència 2022, que profunditza especialment en acostar la ciència a la ciutadania. La jornada més destacada tindrà lloc divendres vinent, 11 de novembre, amb un taller i una conferència dedicada als efectes positius de l’arbrat per fer front a un canvi climàtic que cada vegada és més evident que no es tracta de cap distòpia.


Jardí Botànic Marimurtra - Setmana de la Ciència 2021
La Fundació Carl Faust, conjuntament amb l’Associació ‘Sello Arboleda’ i el suport de l’Ajuntament de Blanes, ha organitzat una jornada sobre els reposadors de carboni i, en especial, els proporcionats per l’arbrat en ambients urbans. S’estima que les àrees forestals reabsorbeixen el 30% de les emissions totals de CO2. Els arbres, els arbustos, les praderies actuen com a reposadors de carboni per la seva funció vital principal: la fotosíntesi.

Enrique Figueroa, catedràtic d’Ecologia Universitat Sevilla

La jornada comptarà amb un destacat convidat d’honor: Enrique Figueroa, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Sevilla, i director de l’Oficina de Sostenibilitat de Sevilla des de l’any 2009. Figueroa és un expert en la matèria que es tractarà a través de sengles activitats allotjades al jardí divendres vinent, així com en utilitzar la natura i la jardineria a favor de la població, per ajudar a combatre el canvi climàtic.


Francis Hallé, durant la xerrada amb motiu de la
Setmana de la Ciència 2021
Hi haurà dos principals ingredients. Al matí hi haurà un Taller Tècnic de 9 a 13’30 h, amb una part teòrica i una pràctica, que tractarà sobre els efectes positius de l’arbrat en relació a la qualitat de l’aire i les mesures d’adaptació i mitigació del canvi climàtic. També hi haurà una explicació dels processos en les experiències en tres localitats: Sevilla, on s’ha fet un catàleg d’arbres i arbustos per diferents zones climàtiques; Sant Cugat del Vallès, on s’han realitzat mesuraments sobre arbrat urbà; i l’Hospitalet de Llobregat, on s’han elaborat mesuraments en parc infantils.

La part pràctica del taller consistirà en una demostració sobre l’arbrat i arbustos del mateix Jardí Botànic Marimurtra, així com dels sistemes de mesurament. Per participar en aquesta part de la jornada del divendres dia 11 cal formalitzar inscripcions a través de l’enllaç https://marimurtra.cat/producte/taller-enrique-figueroa/


La tarda del divendres hi haurà la segona part de la jornada, oberta al públic, que tractarà sobre els arbres davant el repte de la ciutat saludable: bioconfort i bosc urbà. Per participar-hi caldrà accedir al recinte per la porta d’esdeveniments –al Carrer Ermita s/n. a partir d’1/4 de 4 de la tarda. Després de la benvinguda oficial a càrrec de ‘Sello Arboleda’, l’alcalde de Blanes i el nou patró de la Fundació Carl Faust, s’encetarà la conferència sobre ‘Els arbrats davant el repte de la ciutat saludable’ amb el catedràtic Enrique Figueroa. La sessió està previst que finalitzi a les 5 de la tarda.


Els principals protagonistes de l'acte principal
Setmana de la Ciència 2021
Etnobotànica i Visita Guiada al Jardí per completar la Setmana de la Ciència

Els actes organitzats al Jardí Botànic Marimurtra amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència es completaran la setmana següent, més concretament, el dissabte 19 i diumenge 20 de novembre. Dissabte de 9 a 2/4 de 2 es farà la jornada ‘Marimurtra + Científic’, una porta oberta per donar a conèixer la ciència que es duu a terme al jardí en el seu dia a dia, i que pretén acostar a la població les accions que s’hi realitzen en conservació, divulgació i recerca.


L’edició d’enguany tindrà un format d’Speed Science, on diferents persones explicaran els seus respectius projectes de ciència vinculats al Jardí Botànic Marimurtra, amb exposicions de 15 minuts cadascuna. Després d’una breu pausa, el doctor Daniel Climent -educador, investigador i divulgador pioner en el camp de l’etnobotànica- encapçalarà una xerrada sobre l’etnobotànica en el nostre entorn, així com la manera en què les plantes es relacionen amb els éssers humans.

L’activitat és gratuïta, adreçada especialment a parelles, grups i famílies, amb nens i nenes a partir dels 8 anys. Un cop finalitzada l’activitat, es podran quedar passejant pel Marimurtra, però per facilitar la gestió de les reserves i la logística de la pròpia activitat, cal inscriure’s a través de l’enllaç https://marimurtra.cat/producte/sc22-marimurtra-cientific/


L’endemà diumenge, 20 de novembre, es farà una Visita Guiada sobre la biodiversitat de Marimurtra des de 2/4 d11 del matí fins les 3 del migdia. També està pensada perquè hi participin parelles, grups i famílies amb infants de a partir de 8 anys d’edat, i és de caràcter gratuït, amb inscripcions a través de l’enllaç https://marimurtra.cat/producte/sc22-biodiversitat/ D’igual manera, un cop finalitzada els i les participants també podran quedar-se passejant pel jardí.Data de realització: 11/09/2022 | Data de la darrera actualització: 11/09/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300