Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El CEAB fa dues Jornades de Portes Obertes al públic els dies 16 i 17 amb motiu de la Setmana de la Ciència


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/12/2022 07:59:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOEl CEAB fa dues Jornades de Portes Obertes al públic els dies 16 i 17 amb motiu de la Setmana de la Ciència

També està previst la visita al Centre d’Estudis Avançats de Blanes de 300 estudiants de Blanes, Lloret, Tordera, Palafolls i Malgrat, i la projecció d’un documental sobre el canvi climàtic

Fidel al seu objectiu de fer arribar la ciència a la ciutadania, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CEAB-CSIC) ha organitzat diverses activitats amb motiu de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2022, la iniciativa més important de divulgació científica arreu del territori espanyol. Des de l’any 2001 s’organitzen activitats per apropar la ciència al públic de totes les edats i estimular el gust pel saber científic.


Imatges d'Arxiu: Visita Guiada al CEAB - Fotografies: CEAB
Un dels moments més rellevants és quan les institucions i centres de recerca obren les portes perquè tothom pugui conèixer de primera mà els darrers avenços en ciència i les principals línies de recerca que els científics estan desenvolupant. La Setmana de la Ciència i la Tecnologia cerca que el gran públic accedeixi als espais on es desenvolupa el coneixement científic, entrant en contacte directe amb els laboratoris i els equips d’investigació.

Jornades de Portes Obertes pel públic els dies 16 i 17 de Novembre

La setmana vinent, més concretament el dimecres 16 i el dijous 17 de novembre, s’han organitzat sengles Jornades de Portes Obertes al Centre d’Estudis Avançats de Blanes. Es faran tots dos dies a partir de les 7 del vespre, i per tenir una previsió de les persones que vindran, és necessari escriure prèviament un correu electrònic a divulgació@ceab.csic.es o bé trucant al telèfon 972 33 61 01.


Quan es faci la reserva només caldrà dir el nom i cognoms, així com el nombre de persones que vindran a la visita. Si algú encara es pregunta que es fa al CEAB, aquesta és una bona oportunitat de poder conèixer-ho en persona. Pot assistir-hi tothom qui vulgui i, sobretot, que tingui curiositat per conèixer les investigacions que es fan en aquest centre blanenc.

Visites de 300 estudiants de Blanes, Lloret, Malgrat, Tordera i Palafolls

Els dos mateixos dies en què es faran les Jornades de Portes Obertes al gran públic, en aquest cas en horari matinal, també visitaran el CEAB estudiants de 4rt d’ESO i Batxillerat de la zona perquè puguin conèixer millor la institució. Se’ls explicarà com es du a terme la recerca en el camp de l’ecologia aquàtica fent un ‘circuit de recerca’, visitant els laboratoris i els diferents espais de treball del centre.


En total, està prevista l’assistència de més de 300 estudiants procedents de vuit instituts diferents del territori: Blanes, Lloret de Mar, Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar. Durant la visita es promourà de manera especial que l’alumnat intervingui de manera activa perquè l’experiència sigui el màxim de profitosa. Aquet 2022 s’han preparat 4 circuits diferents: Estudi de la Biodiversitat de Fons Tous, Com afecten les activitats quotidianes al funcionament dels rius, Entomologia i comportament d’invertebrats, i Vegetació Litoral i Tempestes.

Projecció del documental ‘50ºC’ sobre el Canvi Climàtic

La Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2022 organitzada pel CEAB-CSIC culminarà d’aquí a unes setmanes, el dijous 1 de desembre, amb la projecció del documental ‘50ºC’ a les 19 h a la Sala d’Actes del Centre Catòlic de Blanes. Produït per SICOM i Entrepobles, amb guió i producció de Josep Cabayol, el documental pretén oferir en poc més de 60 minuts una visió sobre què suposa el canvi climàtic.


També tracta sobre les amenaces que se’n deriven, i que ara ja no cal elucubrar perquè les estem experimentant els darrers anys: augment de la temperatura, del nivell del mar, de la intensitat i freqüència de les tempestes, debat territorial d’energia i alimentació, processos de retroalimentació, i migracions climàtiques, entre d’altres. Un cop finalitzada la projecció, en format de taula rodona, es conversarà al voltant de l’agreujament de les dades climàtiques i com el canvi global està afectant els ecosistemes marins.Data de realització: 11/12/2022 | Data de la darrera actualització: 11/12/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300