Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Centre Catòlic de Blanes organitza la 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya aquest novembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/13/2022 08:01:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Centre Catòlic de Blanes organitza la 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya aquest novembre

Es projectaran ‘Déu és dona i es diu Petrunya’, ‘Protestants’, ‘La part dels àngels’, ‘La candidata perfecta’, ‘Sufisme BCN’ i ‘Sant Ignasi de Loyola’ els dies 15, 17, 22, 24 i 29 de novembre

El Centre Catòlic de Blanes serà durant aquest mes de novembre una de les seus de la 19a edició de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. Més concretament, es farà del 15 al 29 de novembre. Es tracta d’un certamen cinematogràfic anual organitzat amb el suport de la Generalitat i la Filmoteca arreu de Catalunya, que vol posar en valor l’espiritualitat a través del cinema, fer visibles les diferents manifestacions religioses i contribuir al diàleg interreligiós i la cohesió social.


Enguany el cicle compta amb la implicació d’una 70ena d’organismes, entitats i sales de cinemes que coorganitzen i han fet seu aquest festival arreu del territori català. L’edició 2022 és un aparador del millor cinema espiritual: en primer lloc el cicle ‘Dones, Espiritualitat i Religions’, amb films produïts i protagonitzats per dones; i en segon lloc el cicle ‘Ignasi de Loyola i la seva petjada al món’, en el marc de la commemoració dels 500 anys de la seva arribada a Catalunya.

Cinc sessions del 15 al 29 de novembre al Centre Catòlic, a les 19 h

A Blanes s’han programat un total de cinc sessions, al llarg de les quals es projectaran sis pel·lícules, ja que una de les vetllades comptarà amb programa doble. Es faran del 15 al 29 de novembre, coincidint amb dimarts i dijous, i sempre començaran a la mateixa hora, les 7 del vespre. El preu de l’entrada és de 3€ pels socis del Centre Catòlic i de 4€ pels qui no ho siguin.


Imatges d'Arxiu: Mostra de Cinema Espiritual al Centre Catòlic, 2021
L’estrena de la mostra a Blanes, que tindrà lloc el 15 de novembre, oferirà ‘Déu és dona i es diu Petrunya’, una producció de Macedònia de l’any 2919 dirigida per Teona Strugar Mitevska. Basada en un cas real, la pel·lícula se situa en un petit poble de Macedònia durant la festivitat de l’Epifania del mes de gener, consistent en tirar una creu a l’aigua que només els homes poden llençar-se a recollir-la, perquè la llegenda diu que qui la trobi tindrà bona sort a la vida i prosperitat.


Una dona, la Petrunya, és l’afortunada capturadora de la creu, davant el rebuig dels homes que no ho accepten, i li demanen que la torni. La protagonista, símbol de la modernitat, es manté ferma davant la societat patriarcal i no la tornarà. Abans i després de la projecció el periodista i director de Foc Nou, Jordi Pacheco, presentarà primer i conduirà per últim el col·loqui posterior al passi del film.La següent sessió, la del dijous 17 de novembre, serà doble: primer amb ‘Protestants, la història silenciada’, seguida pel curt ‘La Part dels Àngels’. El director executiu del documental, Joan Salicrú, presentarà i conduirà el col·loqui posterior, mentre que Roger Roca, director del curtmetratge, serà l’encarregat de presentar-lo i encapçalar el vídeo-fòrum. El dimarts dia 22 el cicle seguirà amb ‘La Candidata Perfecta’, amb presentació i direcció del col·loqui a càrrec de Santiago Gorgas, periodista i dinamitzador comunitari.Cartell '50º', de Pep Cabayol, i Andreas Muóz, qui encarna a
Ignacio de Loyola al film que es projectarà el 29 de novembre
Les dues darreres sessions s’emplacen pel dijous 24 de novembre i el dimarts dia 29. En el primer cas es projectarà ‘Sufisme BCN’, comptant amb la participació del seu director, Pedro Berruezo, per presentar i encapçalar el col·loqui posterior. Per la seva banda, la darrera sessió de la 19a Mostra de Cinema Espiritual del 29 de novembre oferirà el film ‘Ignasi de Loyola’, una producció de Filipines de l’any 2016, i en aquest cas el rector de la Parròquia Santa Maria de Blanes, Enric Roura, serà qui presentarà i conduirà el col·loqui posterior.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/13/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300