Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes projecta dijous ‘Alcarràs’, candidata d’Espanya als Premis Òscar i amb dues candidatures als Premis de Cinema Europeu


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/15/2022 08:14:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesBlanes projecta dijous ‘Alcarràs’, candidata d’Espanya als Premis Òscar i amb dues candidatures als Premis de Cinema Europeu

El film de Carla Simón s’oferirà les 8 del vespre al Teatre de Blanes, dins el Cicle de Cinema Gaudí, amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català

Aquest proper dijous, 17 de novembre, el Teatre de Blanes continua la quarta temporada del Cicle de Cinema Gaudí, en aquest cas amb una pel·lícula que no necessita de gaire presentació, precedida per l’èxit de públic i crítica. Es tracta d’’Alcarràs’, dirigida per Carla Simón, que s’oferirà a la seva hora habitual, les 8 del vespre.


'Alcarràs', dijous vinent a les 20 h al Teatre de Blanes
‘Alcarràs’ arriba a Blanes enmig d’una triomfal singladura tant arreu de Catalunya i l’estat espanyol com a nivell internacional. Després que va guanyar l’Os d’Or al Festival de Cinema Berlín i va ser escollida candidata d’Espanya per a la propera edició dels Òscar de Hollywood, ara ha aconseguit dues candidatures als premis del Cinema Europeu: a la millor pel·lícula i al millor guió.


Es tracta del segon llargmetratge de Carla Simón, que va tenir la seva première internacional en la Secció oficial de la 72a edició de la Berlinale, on va rebre l’Os d’Or. Això la va fer esdevenir la primera directora de l’estat espanyol que ha aconseguit l’estatueta daurada a Berlín. Segons explica la mateixa directora, ‘Alcarràs’ és la crònica d’una mort anunciada.

Un film coral protagonitzat per actors no professionals

Com cada estiu a Alcarràs, el poble destaca per la gran collita de préssecs que s’hi fa. Però per a la família Solé, protagonista de la trama, les coses canviaran molt aquell any perquè se n’assabenten que han d’abandonar la terra que han cultivat durant generacions. L’amo de les terres vol arrancar els presseguers i substituir-los per panells solars.


Davant aquesta amenaça tota la família, petits i grans, s’aplegaran per fer la collita dels préssecs per darrera vegada. Ara bé, les diferències a l’hora d’enfrontar-se davant aquest futur incert, farà perillar la mateixa unitat de la família. Es tracta, doncs, d’un film coral on cada membre de la família Solé intenta trobar el seu lloc en una crisi familiar quan estan a punt de perdre la identitat comuna que els ha identificar fins llavors.

Que ‘Alcarràs’ sigui una bona pel·lícula diuen els entesos que no ha de sorprendre a ningú, perquè ja ho va ser el seu primer llargmetratge, ‘Estiu del 93’, estrenada l’any 2017, i que també va representar l’estat espanyol als Premis Oscar. Un dels trets característics del film és que els seus actors i actrius no són professionals, precisament perquè Carla Simón cercava una naturalitat que va entendre que només podia trobar en persones que realment dediquin la seva existència a conrear la terra.


En tot cas, enlloc de mirar-la a casa a través d’alguna plataforma d’streaming, ara hi ha l’oportunitat de veure-la en pantalla gran. Entrades anticipades: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/457-alcarras-direccio-carla-simon.html



Data de realització: 11/15/2022 | Data de la darrera actualització: 11/15/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300