Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua celebrant la 27a Setmana de la Ciència al Jardí Botànic Marimurtra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/19/2022 04:47:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou logo del Jardí BotànicBlanes continua celebrant la 27a Setmana de la Ciència al Jardí Botànic Marimurtra

Aquest dissabte Daniel Climent, pioner en l’etnobotànica, ha protagonitzat una xerrada, i demà diumenge hi haurà una Visita Guiada sobre la biodiversitat del jardí

Aquest cap de setmana el Jardí Botànic Marimurtra ha continuat amb celebrant els actes organitzats amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència amb una doble sessió dissabte i diumenge. El matí i migdia d’aquest dissabte s’ha fet una jornada ‘Marimurtra + Científic’, una porta oberta per donar a conèixer la ciència que es duu a terme en aquest recinte en el seu dia a dia.


Jardí Botànic Marimurtra, avui al migdia
L’objectiu ha estat acostar a la ciutadania les accions que s’hi realitzen a nivell de conservació, divulgació i recerca. La fita d’aquests treballs és conservar i donar a conèixer les més de 4.000 espècies que s’hi troben, així com donar a conèixer els treballs que s’hi fan per mantenir i augmentar la biodiversitat del Jardí Botànic Marimutra.


La jornada d’aquest dissabte ha tingut dues parts. En la primera, en format d’Speed Science, diferents persones han explicat el seu projecte de ciència vinculat al jardí amb breus exposicions d’aproximadament un quart d’hora cadascuna d’elles. A través d’aquestes intervencions, s’han pogut conèixer millor algunes de les tasques científiques que s’hi desenvolupen.

Xerrada de Daniel Climent, pioner en el camp de l’etnobotànica

La segona part ha quedat centrada en una didàctica i entretinguda xerrada encapçalada per Daniel Climent, educador, investigador i divulgador valencià pioner en el camp de l’etnobotànica, és a dir: l’estudi de les relacions entre les plantes i els éssers humans. El científic especialitzat en bioquímica és conegut perquè al llarg de la seva vida ha combinat la docència amb la recerca i divulgació científica i cultural, fent-la extensiva i entenedora per a tothom.


Les seves conclusions s’han recollit en llibres, publicacions en revistes especialitzades, conferències, presentacions i intervencions televisives, entre d’altres. El seu primer llibre ‘Les Nostres Plantes’ (1985) ha estatreconegut com a precursor de la literatura d’investigació i divulgació científica, i és amplament referenciat per autors i investigadors estatals i internacionals.


Al llarg de la seva dissertació, Daniel Climent ha captivat el públic amb les seves anècdotes, amb una saviesa tant planera com la vida mateixa, sense cap altra pretensió que fer arribar el seu missatge de la millor manera possible. La conferència, que ha estat presentada pel nou president de la Fundació Carl Faust, Cristòfol Jordà, també ha comptat amb l’assistència de la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada. D’altra banda, poc abans de començar la sessió del matí, s’han presentat els tres nous patrons que s’han incorporat a la fundació: Rafel Ferrer, Teresa Garnatge i Jennifer Witty Che.

Visita Guiada aquest diumenge al matí

La 27a Setmana de la Ciència 2022 al Jardí Botànic Marimurtra es tancarà demà diumenge, amb una Visita Guiada sobre la biodiversitat d’aquest recinte. L’activitat gratuïta, que ja fa dies va esgotar les places per participar-hi, contribuirà a què els assistents puguin descobrir en profunditat aspectes relacionats amb la biodiversitat que caracteritza el jardí.


També coneixeran de primera mà les accions que es fan per fomentar aquesta biodiversitat a través de la gestió ecològica i sostenible del jardí, així com l’afavoriment de les relacions que s’estableixen entre les plantes i la fauna auxiliar que hi viu. La visita està previst que es realitzi conjuntament amb Mosquito Alert, que aniran explicant com el jardí esdevé en un laboratori d’estudi del mosquit tigre, i com la participació ciutadana és clau pel desenvolupament d’aquest projecte.

Aquest 2022 la 27a Setmana de la Ciència es va encetar el passat 11 de novembre, amb un taller i una conferència dedicada als efectes positius de l’arbrat per fer front a un canvi climàtic que cada vegada és més evident que no es tracta de cap distòpia. La jornada inaugural va comptar amb la participació d’excepció del catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Sevilla, Enrique Figueroa, i per a la seva organització es va comptar amb el suport de ‘Sello Arboleda’, així com de l’Ajuntament de Blanes.Data de realització: 11/19/2022 | Data de la darrera actualització: 11/19/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300