Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la prova amb usuaris de l’ONCE, que han seguit la projecció del film ‘Alcarràs’ amb audiodescripció al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/19/2022 07:19:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

OnceÈxit de la prova amb usuaris de l’ONCE, que han seguit la projecció del film ‘Alcarràs’ amb audiodescripció al Teatre de Blanes

Ha estat una nova col·laboració de l’Ajuntament i la delegació de l’ONCE, després que a l’estiu es va fer la transmissió dels ‘focs accessibles’ amb el suport de Ràdio Marina i TV La Selva

Una vegada més, l’Ajuntament i la Delegació de l’ONCE a la Selva i l’Alt Maresme amb seu a Blanes han tornat a sumar esforços per donar un nou servei als usuaris i usuàries que atén aquesta entitat. En aquesta ocasió, un grup d’afiliats i afiliades han pogut provar un aplicatiu que permet a les persones amb discapacitat visual accedir a l’audiodescripció de pel·lícules, sèries i altres documents audiovisuals, assistint gratuïtament a una projecció cinematogràfica.


Teatre de Blanes, dijous passat
El passat mes d’octubre l’Acadèmia del Cinema Català va informar que les dues següents pel·lícules programades pel Cicle Gaudí, al qual està adherit l’Ajuntament de Blanes, estaven incorporades al catàleg de l’aplicatiu ‘AudescMobile’, una app gratuïta que pertany precisament a l’ONCE. L’App permet la reproducció de forma sincronitzada amb un vídeo en curs independentment de la plataforma física sobre la qual s’emet, i és de caràcter gratuït accedint-hi a través de AudescMobile.

Invitació per assistir a la projecció del film ‘Alcarràs’

Des del Departament de Cultura que gestiona la programació del Teatre de Blanes, es va proposar a la delegació de l’ONCE que els seus usuaris i usuàries poguessin provar l’aplicatiu. Se’ls va convidar a què assistissin de manera gratuïta a la projecció del primer dels films del Cicle Gaudí que compta amb l’audiodescripció: ‘Alcarràs’. La gran repercussió –amb aclamació unànime de públic i crítica- que està tenint el film, que representarà Espanya en la candidatura del Premi Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, era una bona oportunitat perquè la prova fos encara més atractiva.


Un grup d'usuaris de l'ONCE preparen els mòbils per
baixar-se l'aplicatiu AudescMobile
La proposta aviat va ser acceptada de bon grat per la delegació, que ho va comunicar als seus usuaris i usuàries, en el sentit que podrien assistir a la projecció sense haver de pagar entrada en aquesta primera ocasió. Finalment van acceptar fer la prova un grup de persones que han pogut seguir la projecció del film de Carla Simó al Teatre de Blanes, acompanyada de l’audiodescripció de l’app.


Poc abans de començar la sessió, el tinent d’alcalde de Cultura, Albert Sanz, va saludar als usuaris i usuàries de l’ONCE que van assistir a la projecció, entre els quals s’hi comptava el director de la delegació a la Selva i l’Alt Maresme, Toni González, qui ha valorat l’experiència de manera molt positiva. El següent film que es projectarà al Cicle de Cinema Gaudí el proper mes de desembre també forma part del catàleg de l’app de l’ONCE, AudescMobile. Es tracta de ‘La Voluntària’ que, igual que totes les que han format part de la quarta temporada del Cicle Gaudí a Blanes, compta amb diversos atractius. Un d’ells és la seva protagonista, la coneguda actriu Carmen Machi.

‘Focs Accessibles’, l’anterior col·laboració amb Ràdio Marina i TV La Selva

L’experiència de poder assistir a la projecció del film ‘Alcarràs’ amb audiodescripció ha estat una nova col·laboració que han fet l’Ajuntament de Blanes i l’ONCE, després que el passat mes de juliol es van organitzar els ‘Focs Accessibles’. En aquella ocasió, es va aconseguir fer història amb motiu del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici amb la primera transmissió d’una de les cinc nits del certamen en audiodescripció a través de ràdio i televisió.


L’experiència es va poder fer gràcies a la complicitat de dos mitjans, Ràdio Marina i TV La Selva –que tot just havia iniciat les seves emissions en període de proves una setmana abans-, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i l’ONCE. La narració amb l’audiodescripció va anar a càrrec de l’especialista Carme Guillamon –qui també és l’encarregada d’aquesta tasca a Televisió de Catalunya-, comptant amb la valuosa ajuda d’un gran entès en l’art dels focs d’artifici, Quique Pérez, qui forma part de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs de Blanes.


Les descripcions dels elements que anaven composant l’espectacle pirotècnic ajudaven a poder-se imaginar millor l’actuació dibuixada sobre el cel de Blanes. Precisament per aquesta raó, perquè les seves explicacions havien de donar un punt afegit de qualitat a l’actuació pirotècnica, es va decidir donar un pas més. Inicialment s’havia pensat en oferir les descripcions només per Ràdio Marina, però després s’hi va afegir la possibilitat de seguir l’espectacle per TV La Selva per completar el visionat del castell de focs.Data de realització: 11/19/2022 | Data de la darrera actualització: 11/19/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300