Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Héctor Cuadrado, de la Federació Valenciana, i Xavier Fonellosa, de la Catalana, 1er i 2on classificats al 57è Campionat d’Espanya de Billar disputat a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/22/2022 08:15:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BILLARHéctor Cuadrado, de la Federació Valenciana, i Xavier Fonellosa, de la Catalana, 1er i 2on classificats al 57è Campionat d’Espanya de Billar disputat a Blanes

La final es va celebrar diumenge passat a la tarda, i el podi de guanyadors el va completar Jordi Oliver en tercer lloc

Dues setmanes més tard que s’havia disputat el Campionat de Catalunya, les instal·lacions del Club Billar Blanes han acollit una nova competició de primer ordre, en aquesta ocasió el 57è Campionat d’Espanya de Billar Artístic. En aquesta ocasió, han participat un total de nou jugadors de billar d’arreu de l’estat espanyol: cinc de la Federació Catalana de Billar, tres de la Federació Madrilenya i 1 de la Federació Valenciana.


Club Billar Blanes, semifinals Campionat d'Espanya, diumenge al matí
El Campionat d’Espanya es va començar a jugar dijous de la setmana passada a la tarda, acabant-se el cap de setmana amb els enfrontaments definitius que van culminar durant tota la jornada del diumenge. Al matí es van jugar els semifinals, i a la tarda la gran final que va acabar decidint com acabaria definit el podi dels tres primers classificats.

Héctor Cuadrado, Xavier Fonellosa i Jordi Oliver al podi de guanyadors

En primera posició, proclamant-se campió d’Espanya, es va situat Héctor Cuadrado Mas, de la Federació Valenciana de Billar, després de derrotar qui respectivament ha estat el sots campió, Xavier Fonellosa, de la Federació Catalana de Billar (de fet, n’és el seu president). El podi dels tres primers classificats l’ha tancat Jordi Oliver, de la Federació Catalana de Billar, situat en tercera posició, que també va aconseguir aquesta mateixa plaça al Campionat de Catalunya, i és actualment el vicepresident primer de la mateixa federació.


Héctor Cuadrado i Xavier Fenollosa, Campió i Sots Campió
d'Espanya, durant la final disputada diumenge a la tarda-vespre
Val a dir que la quarta plaça va ser per Sergio Sánchez, de la Federació Madrilenya de Billar. L’acte de lliurament de premis als tres primers classificats –que van rebre el característic trofeu fet amb vidre i la corresponent medalla d’or, plata i bronze- es va fer diumenge passat a la tarda, a rengló seguit que s’havia jugat la final, i el va encapçalar el president del Club Billar Blanes, Quico Gallart.


Quico Gallart (president Club Billar Blanes) amb Xavier Fenollosa (2on),
Jordi Oliver (3er) i Héctor Cuadrado (1er), durant l'entrega de premis
Dos jugadors de transcendència internacional

Els dos primers classificats al 57è Campionat d’Espanya compten amb un destacat currículum a les seves espatlles, per tant no ha estat gaire sorprenent que s’hagin endut la primera i segona places, després que entre els seus títols n’hi ha d’abast internacional que els avala en aquesta complicada modalitat esportiva. Héctor Cuadrado es va proclamar Campió d’Europa de Billar Artístic en la 48a edició celebrada el passat mes de juny a Gandia.


I cal dir que aquesta mateixa fita no l’havia aconseguit fins llavors cap altre jugador de l’estat espanyol llevat del català Xavier Fonellosa, qui va proclamar-se’n fa 27 anys. Per la seva banda, Fonellosa –que es va proclamar Campió de Catalunya fa dues setmanes a Blanes-, a banda d’haver estat Campió d’Europa en l’esmentada ocasió, també ha estat dues vegades Campió Mundial, així com Campió de Catalunya i Espanya en 35 edicions i 20 edicions, respectivament.


La competició estatal va aixecar aquest cap de setmana una lògica expectació entre els amants d’aquest esport. No tan sols a Blanes, sinó també arreu de l’estat espanyol. Prova d’aquesta transcendència és que el desenllaç de la competició es va poder seguir en directe a través del canal de YouTube de la Federació Espanyola de Billar.Data de realització: 11/22/2022 | Data de la darrera actualització: 11/22/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300