Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El cor ‘FildeGòspel’ recull 3.140 € per a la Fundació Aspronis al Concert Benèfic celebrat al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalEl cor ‘FildeGòspel’ recull 3.140 € per a la Fundació Aspronis al Concert Benèfic celebrat al Teatre de Blanes

Durant més d’una hora i mitja el públic que omplia diumenge la platea de gom a gom va vibrar amb les cançons del grup musical, en una vetllada inoblidable

Aquest passat diumenge el Teatre de Blanes va omplir-se de bones vibracions i un sentiment de generositat únics a través de l’esdeveniment que hi va venir lloc. Es tractava del Concert Solidari que oferia el cor ‘FildeGòspel’ per recaptar fons econòmics per a la Fundació Aspronis, una actuació que s’anunciava que seria molt especial, com així va ser finalment.

Aquesta era la primera vegada que el grup de gòspel de Pineda de Mar actuava a Blanes, i per això hi havia moltes granes de poder gaudir de l’experiència, i encara més si es tractava de contribuir en una molt bona causa. I és que la recaptació de la venda d’entrades s’ha destinat íntegrament a una entitat lligada a la mateixa història del municipi, perquè va ser aquí on es va gestar.

‘FildeGòspel’ ha recaptat 3.140 € per a la Fundació Aspronis

Sumant les entrades venudes i les de la fila zero, s’ha aconseguit reunir un total de 3.140 € que es destinaran a la Fundació Aspronis, l’entitat que compta amb centres d’atenció a Blanes, Palafolls i Malgrat de Mar. Precisament minuts abans que comencés la vetllada, es va adreçar als espectadors la vicepresidenta de la fundació, Cristina Cabañas, qui va agrair tant al grup de Gòspel com al públic assistent i a l’Ajuntament que havia cedit la instal·lació, la solidaritat que havia fet possible omplir de gom a gom el Teatre de Blanes.


Entrada del públic al Concert Benèfic de diumenge al Teatre,
i parlament de la vicepresidenta de la Fundació Aspronis, Cristina Cabañas
Abans d’ella, els parlaments els va encetar Lourdes Lorenzo, cantant de ‘FildeGòspel’ i treballadora de la Fundació Aspronis, qui va expressar la il·lusió que els feia a totes i totes els membres del grup el concert que estava a punt de començar. Finalment va tancar el torn de parlaments la tinenta d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, Marina Vall·llosada qui, va banda d’agrair igualment la solidaritat del grup coral, també va agrair i elogiar la Fundació Aspronis per la bona feina que sempre els ha caracteritzat.La tinenta d'alcalde d'Acció Social, Marina Vall·llosada, durant el
parlament de benvinguda, i a la fotografia de sota el gerent
de la Fundació Aspronis amb la regidora i el regidor de Cultura
‘FildeGòspel’: una barreja d’espirituals negres, cançó catalana i gòspel

Com a preàmbul de l’actuació també es va adreçar al públic el director del cor, Rubén Espinosa, qui al llarg de la vetllada també va donar detalls dels temes que s’anaven interpretant, demanant al públic que els ajudés seguint-los picant de mans o inclús ballant si en tenien ganes. Així va ser com va transcórrer un concert on les veus de les i els cantants es completaven amb una reduïda banda de músics.


Per trencar el gel van interpretar ‘Shackles’ i ‘Open The Eyes’, continuant amb una adaptació del tema dels Txarango titulat ‘Meravellòs Regal’ que el grup gironí va gravar al seu disc ‘El Cor de la Terra’ amb la col·laboració del ‘Safari Children’s Choir’, format per nens d’Uganda. Una peça que parla de l’Àfrica i de descobrir la terra mare. La deliciosa adaptació va ser seguida per joies com ‘Ave Maria’ interpretat sense la banda, ‘I Can’t Help’, ‘Whathever You Want’, ‘Sananina’ o bé la impactant ‘Sound os silence’ original de Simon & Garfunkel.


Rubén Espinosa, director 'FildeGòspel'
Altres peces van ser ‘Down By The River’, ‘Hallellujah’, ‘Gayatri’ (interpretada amb i sense el públic d’acompanyant) i tot un himne: ‘I Will Survive’. Així es va arribar a la cançó de gòspel més universal que es coneix: ‘Oh Happy Day’, que va marcar el final d’un repertori que –com no podia ser d’una altra manera- també va comptar amb un bis: ‘Let It Shine’, un altre clàssic espiritual.


El grup ‘FildeGòspel’ el composen una quarantena de cantaires amb vuit anys de trajectòria artística, i compten amb una llarga experiència en directes. Els seus repertoris són originals i potents. Tal com acostuma a fer-se en aquest tipus de música, la posada en escena és molt dinàmica i es demana al públic que hi participi, tal com es va fer a Blanes.


El grup alterna diferents variants de la música gòspel, des d’espirituals negres passant pel gòspel més tradicional, el gòspel d’arrels africanes i el què és més modern, més actual. Una part molt important del repertori són arranjaments fets pel seu propi director, Rubén Espinosa, que contribueix a què les seves actuacions siguin molt personals i característiques, tal com va poder comprovar el públic del Teatre de Blanes diumenge passat.
Data de realització: 11/23/2022 | Data de la darrera actualització: 11/23/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300