Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Festa de cloenda d’una nova fase de ‘Blanes Arran de Mar’ dissabte al Mercat de Mas Enlaire, amb una Jornada Gastron˛mica a base de productes locals i del mercat


CamÝ de tornada


Men˙ principalFesta de cloenda d’una nova fase de ‘Blanes Arran de Mar’ dissabte al Mercat de Mas Enlaire, amb una Jornada Gastron˛mica a base de productes locals i del mercat

La celebraciˇ comenšarÓ les 18’30 h amb una cercavila de Diables i Gegants, i culminarÓ amb un tast a preus populars

Dissabte vinent el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire es vestirÓ de festa per acollir la cloenda d’una nova fase del projecte singular ‘Blanes Arran de Mar’. Hi estÓ convidat a assistir tothom qui tingui ganes de veure i comprovar de prop l’autŔntica transformaciˇ que s’ha completat aquests dies, desprÚs que l’any passat es va iniciar de manera incipient.


Mercat d'Abastaments de Mas Enlaire, ahir a la tarda
La festa comenšarÓ a 2/4 de 7 de la tarda, amb una cercavila formada per la Colla de Diables Sa Forcanera i la Colla Gegantera de Blanes, que sortirÓ des de la Plaša 11 de Setembre. DesprÚs d’un curt recorregut, finalitzarÓ davant l’entrada principal del recinte, on hi haurÓ els parlaments institucionals i la inauguraciˇ oficial dels nous murals que s’ha encarregat de dissenyar i pintar l’artista Odie (@odiarte_muralism) o, si ho prefereixen, └lex Gˇmez.

Jornada Gastron˛mica amb 3.000 tapes de productes locals i del mercat

La segona part de la festa, que s’allargarÓ fins les 11 de la nit, serÓ una Jornada Gastron˛mica on s’oferiran productes del mateix Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, completats amb d’altres d’empreses i establiments blanencs. Sense cap mena de dubte n’hi haurÓ per triar i remenar, per complaure tots els gustos, ja que es calcula que es confeccionaran unes 3.000 tapes.


Les confeccionaran majoritÓriament responsables de les parades del mercat, que inclouen des de xarcuteries i peixateries fins a llegums seques, passant per espŔcies i fruits secs, carns selectes i formatges, entre d’altres. Per completar l’oferta alimentÓria es comptarÓ amb la colĚlaboraciˇ de Cervesa Marina, Cava Laviret, Cava Ses Vernes, VinÓlium, El Cep i els tastets que confeccionarÓ La Balma.


La Jornada Gastron˛mica oferirÓ tot aix˛ i molt mÚs servit a preus populars, Ús a dir: els tiquets pels tastets i begudes aniran des de 1€ el mÚs barat fins els 3€ el de cost mÚs elevat. Tot plegat completat amb una exposiciˇ de fotografies antigues de Blanes, i la m˙sica en viu a cÓrrec de la Banda del ColĚlegi Santa Maria, que contribuirÓ a quŔ l’ambient sigui mÚs festiu que mai per celebrar una nova etapa que s’espera contribueixi a reeixir aquest popular mercat.

Nous murals a la fašana i embelliment de les parades del Mercat

La celebraciˇ de dissabte serÓ un punt i seguit del projecte singular ‘Blanes Arran de Mar’ en quŔ el Departament de Promociˇ de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes porta treballant-hi des de fa dos anys. L’objectiu de ‘Blanes Arran de Mar’ Ús enfortir i dinamitzar el seu teixit econ˛mic local, i molt especialment el sector del comerš urbÓ.


Per aix˛, una part del projecte en quŔ ja es va comenšar a treballar l’any passat Ús el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, un nexe comercial indiscutible entre el nucli urbÓ i el nou eix comercial del Pla Parcial. Al Mercat d’Abastaments s’ha continuat fent la tasca d’embellir i fer reeixir el recinte on s’acumulen les parades tancades, perquŔ tornin a obrir persianes i revifar l’activitat. Aquests dies s’estan ultimant els darrers detalls de l’operaciˇ d’embelliment del recinte per dins i per fora.


Des de principis d’aquest mes de novembre, el mateix artista que l’any passat es va encarregar de dissenyar i realitzar el mural a la fašana principal, @odiarte_muralism estÓ pintant nous murals. Exteriors. SimultÓniament, tambÚ s’estan embellint les parades que fa temps romanen tancades a l’interior del recinte, a base de pintar a les seves persianes diversos motius que identifiquen el municipi on comenša la Costa Brava: des del caracterÝstic Templet de LinnÚ del JardÝ BotÓnic fins l’Ermita de l’Esperanša, passant per la Colla de Diables o els Gegants de Blanes, en Gastˇ i na Caterina.


Una altra acciˇ que ja s’estÓ comenšant a fer realitat Ús la crida perquŔ persones emprenedores que tinguin un projecte el facin realitat obrint el seu negoci en alguna de les parades tancades del Mercat d’Abastaments. Durant sis mesos no hauran de pagar el lloguer d’ocupaciˇ del local per ajudar-los a comenšar, a travÚs d’un conveni signat amb diferents propietaris de la Comunitat de Propietaris del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire.


Les propostes de negoci es poden presentar al Departament de Promociˇ de la Ciutat de l’Ajuntament, a l’enllaš https://promocio.blanes.cat/locals-disponibles-arran-de-mar/ ‘Blanes Arran de Mar’ estÓ subvencionat per l’Ajuntament de Blanes i la Diputaciˇ de Girona, en el marc del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promociˇ Econ˛mica.
Data de realitzaciˇ: 11/23/2022 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 11/23/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300