Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua el proper cap de setmana la programació professional amb ‘Buffalo Bill’, protagonitzada per Ramon Madaula i la periodista Raquel Sans


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/24/2022 07:58:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesBlanes continua el proper cap de setmana la programació professional amb ‘Buffalo Bill’, protagonitzada per Ramon Madaula i la periodista Raquel Sans

L’original entrevista a l’heroi nord-americà del segle XIX es representarà al Teatre de Blanes dissabte a les 21 h

El proper cap de setmana el Teatre de la Costa Brava Sud a l’escenari de Blanes continuarà la programació professional d’aquest darrer semestre amb una interessant peça dramàtica que surt dels cànons habituals des de diferents punts de vista. Es tracta de ‘Buffalo Bill a Barcelona’, que es representarà a Blanes dissabte a les 9 de la nit.

Els seus dos protagonistes són per sí mateixos un reclam i un indiscutible atractiu només esmentar els seus noms, perquè no necessiten de gaire presentacions cap d’ells dos. Són l’actor, escriptor i director teatral Ramon Madaula acompanyat de la periodista i actual presentadora del Telenotícies de Televisió de Catalunya i ex corresponsal a Washington, Raquel Sans. L’un es posa a la pell del conegut personatge que dóna títol a l’obra, i l’altra s’interpreta a sí mateixa, en el sentit que fa una entrevista el mític heroi.


Ramon Madaula i Raquel Sans caracteritzats per interpretar
'Buffalo Bill a Barcelona'
L’excusa per aquesta impossible entrevista pòstuma feta realitat amb la màgia del teatre és que l’any 1889 l’autèntic Buffalo Bill va actuar a Barcelona. Amb la seva troupe es va instal·lar en un gran descampat que hi havia llavors entre els carrers Rosselló i Muntaner per a les seves funcions. Tot i que les cròniques de l’època expliquen que el seu espectacle no va despertar precisament gaire entusiasme entre els barcelonins, el què és indiscutible és la transcendència i singularitat d’aquest home.

Buffalo Bill va ser un intrèpid explorador i caçador de búfals conegut per les seves proeses en les anomenades guerres índies dels Estats Units. Quan els nadius nord-americans van ser confinats en reserves, va muntar un circ amb els supervivents de la tragèdia on ell era el protagonista i, sense saber-ho, va inventar un gènere: el western.

Ramon Madaula, guanyador de dos Premis Recvll de Teatre

Val a dir que el propi Ramon Madaula és l’autor del text que es representarà al Teatre de Blanes dissabte vinent, mentre que la direcció és a càrrec de Mònica Bofill. Més enllà de la originalitat que té la funció per sí mateixa, cal recordar que Ramon Madaula ja ha rebut en dues ocasions el Premi de Teatre Josep Ametller als Premis Recvll de Blanes: l’any 2014 per ‘Coses Nostres’ i al 2020 per ‘Els Brugarol’, que també dirigia Mònica Bofill.


El primer premi el va rebre a l’anterior recinte on abans es feia l’acte de proclamació de veredicte i lliurament de guardons, però en canvi el segon, el què va guanyar fa dos anys, li va ser entregat sobre el mateix escenari on dissabte tornarà per interpretar Buffalo Bill. També va ser al Teatre de Blanes on va tornar el desembre de l’any 2020 per representar ‘Els Brugarol’.

Les entrades per assistir dissabte vinent a l’espectacle ‘Buffalo Bill’ es poden comprar anticipadament al preu de 15€ a: https://www.entrapolis.com/entradas/buffalo-bill-a-barcelona-bitoData de realització: | Data de la darrera actualització: 11/24/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300