Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria celebra aquest divendres el tradicional ‘Concert de Santa Cecília’


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/01/2022 08:52:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Banda_ColSantaMariaLa Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria celebra aquest divendres el tradicional ‘Concert de Santa Cecília’

Aquests dies han obtingut una menció als Premis Antoni Carné, i a l’octubre van celebrar els 25 anys de Jordi Sacristán com a director de la formació amb un concert a l’Auditori de Barcelona

Demà divendres, 2 de desembre, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria complirà amb una tradició que s’ha vingut fent els darrers anys religiosament, llevat de l’any 2020 quan les mesures de la pandèmia ho van fer impossible. Es tracta del Concert de Santa Cecília 2022, que s’escau sempre per aquestes dates, al voltant del 22 de novembre, quan se celebra la festivitat de Santa Cecília, patrona de la Música.


Concert '25 anys Sota la Batuta' a l'Auditori de Barcelona
Fotografies: Fernando González, Àlvar Andrés i Àngela Barelles (Equip FCSM)
El Concert de Santa Cecília 2022 tindrà lloc aquest divendres a partir de les 10 de la nit i, com sempre, promet no trencar les expectatives d’un públic que sol omplir de gom a gom el Teatre de Blanes. Un dels ingredients clau és la impressionant formació musical que hi haurà dalt l’escenari, amb 120 músics actuals alumnes i excomponents de la formació musical.

V Premis Antoni Carné i 25 anys de Jordi Sacristán com a director

Aquest any la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria està vivint uns dies molt dolços, sobretot pel que fa als dos darrers mesos. La raó més recent va tenir lloc a mitjans del passat novembre, quan la formació musical va guanyar una ‘Menció Especial’ als V Premis Antoni Carné de Catalunya, que premien l’associacionisme cultural català.


D’altra banda, un fet encara més rellevant va ser la sonada celebració del director de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, Jordi Sacristán, al complir els 25 anys fent aquesta tasca al front de la formació musical. Per festejar aquesta efemèride, es va organitzar el concert batejat molt adequadament amb el títol de ’25 Anys Sota la Batuta’.


Si el concert ja era especial, el lloc on s’hi va acollir encara ho va ser més: l’Auditori de Barcelona, on una impressionant formació de 120 músics van oferir una sessió com a homenatge a la trajectòria del director. El programa va incloure un recorregut per obres clàssiques de concert, pasdobles, jazz, música més actual, i fins i tot una sardana, la coneguda ‘Girona m’enamora’. Tot plegat sense perdre el caràcter familiar i emotiu com a objectiu principal.




I no tan sols va sonar música, també va incloure cant i dansa, en especial la interpretació del mític ‘Libertango’ d’Astor Piazzola que van ballar Germán Pozas i Gisela Becerra. També es va comptar amb els balls de flamenc de la ballarina blanenca Maria García, així com amb la intervenció de diversos solistes en instruments i cantant, entre ells Marc Anglarill i la joveníssima Laia Pérez Giralt.


El públic, entre els quals s’hi comptaven l’alcalde, Àngel Canosa, i el tinent d’alcalde de Cultura, Albert Sanz, va tenir l’ocasió de viure una jornada memorable, amb un repertori que, tal com ha avançat Jordi Sacristán, s’assemblarà força al que es tocarà aquest divendres al Teatre de Blanes. Serà doncs una nova ocasió única de gaudir d’una sessió de música en viu excepcional, com ho sol ser sempre el Concert de Santa Cecília.



Data de realització: 12/01/2022 | Data de la darrera actualització: 12/01/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300