Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria celebra el Dia de la Música amb el tradicional Concert de Santa Cecília


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/06/2022 10:29:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Banda_ColSantaMariaLa Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria celebra el Dia de la Música amb el tradicional Concert de Santa Cecília

La impressionant formació amb 120 músics al Teatre de Blanes va oferir un espectacle digne de la doble celebració: la patrona de la música i els 25 anys del seu director, Jordi Sacristán

Aquests dies previs a la celebració de les Festes de Nadal Blanes compta amb diverses actuacions i activitats tradicionals que sortosament han pogut tornar a incorporar-se a les agendes de tothom després de l’impàs de la COVID. Una de les més nostrades és la que ofereix cada any pels volts de les acaballes de novembre i principis de desembre una de les formacions més nostrades del municipi on comença la Costa Brava.


Teatre de Blanes, Concert de Santa Cecília 2022
amb la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, divendres passat
La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria acostuma a festejar el Dia de Santa Cecília, patrona de la música amb un impressionant concert que aplega actuals i antics músics dalt l’escenari del Teatre de Blanes. Tant és així, que sempre cal aprofitar fins el darrer racó de l’espai escènic per enquibir les i els intèrprets de les diferents seccions.


I és que no n’hi ha per menys: divendres a la nit van omplir l’escenari 120 músics: actuals i antics que es retroben en aquesta ocasió per reviure vells temps i recordar sentiments i vivències comunes. Ara bé, aquest 2022 el tradicional Concert de Santa Cecília també ha comptat amb un ingredient afegit que encara l’ha fet més especial, tal com va quedar reflectit al llarg de la vetllada.


El públic, entregat des d’un principi a la màgia de la música, va gaudir d’una sessió molt especial, evidenciada perquè el recinte teatral estava ple de gom a gom. Entre els espectadors s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el tinent d’alcalde de Cultura, Albert Sanz.

25 anys sota la batuta de Jordi Sacristán

Després que a l’octubre ja es van celebrar els 25 anys de Jordi Sacristán al front de la direcció de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria amb un concert a l’Auditori de Barcelona, divendres passat es va recordar de nou aquesta efemèride. Per això, se li va retre un petit però molt sentit homenatge poc abans de finalitzar la sessió musical, a càrrec de la presidenta de la formació, Vanesa Martínez.


La Banda i Cobla va actuar per primera vegada un 21 d’agost de 1965 sota la direcció del Pare Joaquim Alqueza, ara fa 57 anys. Des de llavors, ha estat reconeguda com a inici i origen de grans músics. Tot just 40 anys més tard, l’octubre del 1997, Jordi Sacristán Blàzquez, exmúsic de la banda i amb tan sols 24 anys, va assumir la direcció de la Banda i Cobla fins avui dia, 25 anys més tard.


També es va aprofitar per donar la benvinguda als nous components de la formació, i es van agrair les contribucions fetes fins ara dels músics que l’abandonen. Des d’ara formen part de la Banda i Cobla Lluc Carbonell, Jan Carbonell, Oriol Garcia, Pol Garcia, Marta Grimal, Tànit Aymerich, Ian Garcia, Edgar Pruna i Marc Peralta. Per la seva banda, han deixat la formació Laura León, Pau Marés, Nil Domínguez, Pablo Guisado i el fill de Jordi Sacristán.

Un repertori variat i amè amb diferents al·licients

Tots i totes plegades van contribuir a oferir un concert familiar, per gaudir i transmetre els valors de la música, i al mateix temps amb l’expertesa i veterania dels seus músics. De fet, el concert de l’octubre a l’Auditori de Barcelona i el què s’ha celebrat ara al Teatre de Blanes compten amb una gran similitud pel que fa al seu repertori, completat amb les intervencions de solistes a la veu i en instruments, així com per les danses puntuals de ballarins.


Un contingut variat i amè, que va fer un recorregut per peces clàssiques de concert, pasdoble, jazz i música més actual. A la primera part es va oferir ‘El Cachoncho’, ‘Danzón 2’, ‘Pequeña Czarda’ i ‘Beauty and The Best’. Va ser seguida per una segona part encetada amb ‘Goya’, i seguida per ‘Mar i Bel’, ‘Girona m’enamora’, el minuet i faràndula de ‘L’Arlesienne 2’, ‘West Side Story’ i ‘La Fiesta de las trompetas’.


Els seguidors i seguidores d’aquesta formació musical tindran l’oportunitat de poder tornar a gaudir del seu art ben aviat. Serà el diumenge 18 de desembre a les 12 del migdia, a la Plaça dels Dies Feiners, quan oferiran el no menys tradicional ‘Concert de Nadal’, que inclourà –com no podia ser d’una altra manera- una selecció de nadales.



Data de realització: 12/06/2022 | Data de la darrera actualització: 12/06/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300