Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Manaies i els Manaies Iuniores desfilen plegats a benefici de La Marató de TV3


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/07/2022 07:50:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els Manaies i els Manaies Iuniores desfilen plegats a benefici de La Marató de TV3

El passat diumenge els armats van protagonitzar una cercavila pel centre de la ciutat, recollint fons econòmics amb les conegudes guardioles atansades al públic que els va seguir

Una de les activitats que des de fa uns quants anys ja es pot considerar com a plenament integrada a l’agenda del mes de desembre és la cercavila que protagonitzen els dos grups d’armats de la ciutat. D’una banda els Manaies de Blanes i de l’altra els Manaies Iuniores. Aquest 2022 han tornat a desfilar plegats després que al 2021 les mesures sanitàries COVID van fer aconsellable que no fos així, de manera que només ho van fer els grans.


Superada aquesta etapa, la cercavila d’aquest passat diumenge va tornar a ser tan lluïda com ho havia estat sempre, despertant com és habitual l’expectació i admiració a parts iguals del públic que passejava pel centre de la vila. Es tracta d’un dels actes més vistosos que té lloc cada any amb motiu del programa televisiu solidari, no tan sols per la indumentària que porten –fidedigna amb la vestimenta i armes romanes-, sinó sobretot per l’acompanyament musical.


Els soldats romans –petits i grans- van desfilar pels carrers del nucli històric de Blanes en una impressionant cercavila que va sortir des del seu lloc habitual, sota l’Arc dels Copatrons. Periòdicament, la marxa es va anar aturant perquè els Manaies Iuniores atansessin la coneguda i característica guardiola de La Marató de TV3 al públic, perquè l’anessin omplint amb monedes i bitllets.


Per donar-li encara més veracitat, en cada aturada que s’anava fent es llegia una proclama pronunciada i interpretada al més pur estil dels Bans Romans, amb reminiscències llatines i declinacions incloses. La cercavila també va incloure una aturada estratègica davant la Roca de Sa Palomera, on es va fer una fotografia de família.


Val a dir que en aquesta ocasió els armats blanencs van desafiar la pluja intermitent que va estar caient durant el matí de diumenge, sense que sortosament els acabés afectant. A tall d’anècdota, val a dir que un dels manaies que va desfilar amb els Manaies de Blanes i dels Manaies Iuniores va ser l’alcalde, Àngel Canosa, qui de de fa uns quants anys forma part de l’entitat.
Data de realització: 12/07/2022 | Data de la darrera actualització: 12/07/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300