Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta a Blanes el llibre de cuina ‘S’ha acabat el bròquil! Avui cuina amb la mare’, de Carme Cerdà Ibáñez


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/14/2022 11:24:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LLIBREEs presenta a Blanes el llibre de cuina ‘S’ha acabat el bròquil! Avui cuina amb la mare’, de Carme Cerdà Ibáñez

L’acte el va introduir l’editor i fill de l’autora, Germán Bartolomé, de ‘El Punt Volat Serveis Editorials’, i recull receptes de cuina tradicional a l’abast de neòfits i entesos en la matèria

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va ser testimoni el passat divendres al vespre de la presentació del llibre ‘S’ha acabat el bròquil! Avui cuina amb la mare’, de l’autora blanenca Carme Cerdà Ibáñez, publicat el passat mes de novembre. Amics, familiars i veïns del poble van omplir el recinte per no perdre’s l’acte, introduït per la regidora i amiga de la família Mònica Rabassa, qui va destacar el valor dels projectes blanencs.


Presentació del llibre 'S'ha acabat el bròquil! Avui cuina amb la mare'
Fotografies: Aitor Roger
I és que tant l’autora del llibre com de l’editorial que l’ha fet realitat són 100% blanencs. Es tracta d’El Punt Volat, Serveis Editorials, que encapçala el blanenc Germán Bartolomé Cerdà qui, per més senyes, és precisament el fill de l’autora. Va ser precisament Germán Bartolomé qui va introduir la presentació del llibre escrit per la seva mare, entre l’emoció d’un fet tant entranyable com enriquidor des del punt de vista intel·lectual.


Carme Cerdà i Germán Bartolomé, autora i editor, mare i fill,
durant la presentació del llibre
Mare i fill van mantenir una entretinguda i divertida conversa sobre el procés de creació, redacció i edició del llibre. La Carme va explicar que, senzillament, mai no s’hauria imaginat que acabaria escrivint-lo, confessant que va ser la insistència d’en Germán la que ha fet possible que ara hagi acabat sent una realitat tangible i enriquidora per a tothom.

Un receptari de cuina tradicional apte per a tothom

Tant l’editor com l’autora van destacar que es tracta d’un llibre molt senzill de cuina tradicional i del dia a dia, amb un recull dels plats típics que la Carme ha fet des de sempre perquè no es perdessin. L’autora també va comentar l’origen de moltes receptes: quines són les que més li agraden o com amb els anys ha anat adquirint destresa, quan al principi això de moure’s entre els fogós no li agradava gaire.


Alhora, ‘S’ha acabat el bròquil! Avui cuina amb la mare’ és un homenatge i un agraïment a les amistats de Blanes que han anat influenciant la cuina de la Carme, i com els seus suggeriments han enriquit el seu estil culinari. El seu objectiu bàsic es recull precisament a la contraportada: “Amb aquest llibre no pretenem descobrir la sopa d’all –ni aprendre a fer-la-, sinó que els que volem és apropar la cuina casolana, la tradicional, la del xup-xup, a tots aquells que estan mancats de plats bàsics de la cuina catalana”.


L’acte es va tancar d’una manera molt entranyable i familiar. Després de satisfer la curiositat dels qui van voler esvair dubtes i conèixer més curiositats del llibre, l’Ariadna –néta de la Carme- li va regalar un ram de flors, i per reblar la presentació es va oferir als i les presents una copa de cava. El llibre es pot trobar a totes les llibreries de Blanes o bé a la botiga en línia d’El Punt Volat: www.elpuntvolat.cat



Data de realització: 12/14/2022 | Data de la darrera actualització: 12/14/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300