Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inaugura oficialment el ‘Projecte Camins Segurs’ de l’Escola Joaquim Ruyra


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/20/2022 09:46:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXBlanes inaugura oficialment el ‘Projecte Camins Segurs’ de l’Escola Joaquim Ruyra

El centre escolar d’on va sorgir la idea, comptant amb el suport de la Policia Local i Promoció de la Ciutat, ha celebrat una jornada festiva amb tots els implicats en què s’hagi fet realitat

Ja se sap que la millor manera de celebrar haver aconseguit una fita és compartir-ho amb tothom qui l’ha fet possible. Això és justament el què ha fet l’Escola Joaquim Ruyra de Blanes amb una iniciativa que es va començar a gestar al curs 2020-2021 i que ha culminat tot justament ara, al curs 2022-2023, el ‘Projecte Camins Segurs’.


Inauguració Projecte 'Camins Segurs' de l'Escola Joaquim Ruyra
La festa de celebració va tenir lloc aquest passat divendres, dies abans de començar les vacances de Nadal, i va significar també una ocasió per festejar aquests dies tan especials. Allotjada al gimnàs de l’escola, l’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la directora de l’Escola Joaquim Ruyra, Maite Cassares, així com dels tinents d’alcalde d’Educació i Promoció de la Ciutat, Olga López i Albert Sanz, respectivament.


També van participar el cap en funcions de la Policia Local de Blanes, Javier Jarillo; el sergent responsable de l’Àrea de Trànsit i Mobilitat Segura i un dels seus agents, Miquel Àngel Recio i Martín Caballo, respectivament; així com Lídia Muñoz, tècnica del projecte ‘Treball als Barris’ de Promoció de la Ciutat. Altres convidats i convidades van ser representants de l’AMPA de l’escola, les associacions de veïns de Sa Massaneda i S’Auguer, alumnes i exalumnes responsables del projecte, així com la cap tècnica i treballadores de Promoció de la Ciutat.


Després de visionar un vídeo que resumia la feina que ha suposat fer realitat el projecte, es va fer un breu torn de parlaments tancats per l’alcalde de Blanes, qui va fer un agraïment en especial a l’alumnat que ha contribuït en aquesta iniciativa tan original. Finalment, després de fer un simbòlic lliurament de diplomes a l’alumnat promotor del projecte, l’acte es va tancar amb una fotografia de família per immortalitzar la vetllada.

Una iniciativa sorgida dels propis alumnes

El ‘Projecte Camins Segurs’, que va néixer de la proposta de l’alumnat que cursava el sisè curs de primària en aquesta escola, adreçada a l’equip directriu a través de la reunió trimestral de delegats. La idea era crear un camí de petjades per anar i tornar del seu centre educatiu de manera sostenible i –alhora- segura per a la mainada. No cal dir que la idea va ser molt ben rebuda per l’equip directiu que, al seu temps, va posar mans a l’obra.


Primer es va contactar amb l’Ajuntament de Blanes per trobar les necessàries sinèrgies, i aviat van trobar dos interlocutors sense els quals no hagués estat possible que el projecte esdevingués realitat. D’una banda la Policia Local de Blanes, i de l’altra el Departament de Promoció de la Ciutat, a través del projecte ‘Treball als Barris’. Ha estat un projecte transversal on també s’hi ha implicat altres agents: les associacions de veïns més directament relacionades, l’AMPA del centre, etc.

El seu objectiu és conscienciar-nos a tots i totes sobre la importància de cuidar la nostra ciutat, el mateix centre escolar i l’alumnat per tenir un futur més sostenible i saludable: amb menys cotxes, menys contaminació i amb una relació més saludable i propera de la comunitat educativa. Per fer-ho possible, es va fer un intens treball de camp per esbrinar des d’on venen l’alumnat de l’escola per elaborar una ‘Xarxa de Mobilitat’.


També es va investigar les propostes alternatives als mitjans actuals a través d’assemblees i debats, i finalment estudis sobre el terreny amb el constant suport de la Policia Local de Blanes per millorar els camins que condueixen a l’escola. En aquesta etapa els efectius del cos policial van visitar diverses vegades l’Escola Joaquim Ruyra per animar, encoratjar i atendre les peticions de l’alumnat, acompanyant-los per visionar les problemàtiques sobre el terreny.


Finalment, es van treballar diversos dissenys, triant-se el què s’ha fet realitat: les dues característiques petjades de color blau recolzades amb senyalització vertical que condueixen fins la mateixa entrada de l’Escola Joaquim Ruyra des de diversos punts de confluència. La impressió als carrers de Blanes del logotip es va fer a principis d’aquesta tardor, gràcies a la col·laboració dels Serveis Municipals, coneguts també com les Brigades.


Hi ha tres itineraris principals: el Camí del Centre, el d’Els Pins i el de La Plantera, tots tres amb una mitjana de duració a peu d’entre 9 i 11 minuts. Ara, tal com explica el sergent responsable de l’Àrea de Mobilitat i Educació Viària, Miquel Àngel Recio, estan oberts a poder fer extensiu el projecte a la resta de centres escolars, comptant amb la seva necessària implicació.



Data de realització: 12/20/2022 | Data de la darrera actualització: 12/20/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300