Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes participa al fòrum ‘Turisme de Proximitat des de la Sostenibilitat’ parlant sobre el model de Turisme Esportiu i Familiar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2022 09:59:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BlanesMarcaBlanes participa al fòrum ‘Turisme de Proximitat des de la Sostenibilitat’ parlant sobre el model de Turisme Esportiu i Familiar

Organitzat per Cadena SER amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, al debat on va participar Blanes també es van tractar els exemples de Salou, Cambrils, Calonge i Tàrrega

Des de fa molts anys, Blanes és reconeguda a nivell internacional per ser una destinació adreçada principalment al Turisme Esportiu i Turisme Familiar, i de fet va ser el primer municipi d’arreu del territori gironí en obtenir aquesta segona distinció, l’any 2006. Per la seva banda, la inauguració de la Ciutat Esportiva Blanes l’any 2011, que dos anys més tard va obtenir la ‘Certificació d’Instal·lació Referent de Turisme Esportiu’, ha contribuït especialment a consolidar el municipi on comença la Costa Brava com un referent pel Turisme Esportiu.


Taula Rodona sobre 'Turisme de Proximitat des de la Sostenibilitat',
dimecres passat a Barcelona
Per aquest motiu, l’Ajuntament de Blanes va ser convidat perquè participés aquest passat dimecres al fòrum ‘Turisme de Proximitat des de la Sostenibilitat’, organitzat per Cadena SER amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, i altres agents implicats. Al llarg del matí es van tractar diverses vessants, una de les quals va ser la Taula Rodona que es presentava sota el títol ‘Turisme Familiar i d’Esport: casos d’èxit arreu de Catalunya’.

Experiències en Turisme Esportiu i Familiar en diverses poblacions

A la Taula Rodona, a més a més de Blanes, es va comptar amb les aportacions d’altres experiències a Salou, Cambrils, Calonge i Tàrrega. En el cas de Blanes va participar en representació del consistori l’alcalde, Àngel Canosa, qui va assistir-hi acompanyat del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Albert Sanz. El batlle blanenc va posar l’accent en la Ciutat Esportiva Blanes com a referent internacional en què ha esdevingut.


En l’actualitat, ja s’estan gestionant peticions de reserva a dos anys vista a causa del volum de demanda que hi ha. El fet de comptar amb sis pistes reglamentàries que es poden utilitzar simultàniament ajuda als organitzadors de competicions i esdeveniments esportius a afavorir la seva logística, ja que està tot concentrat en un sol lloc, i a més a més es tracta d’una instal·lació plenament polivalent, que s’adapta a qualsevol competició, i amb espai suficient per enquibir els vehicles particulars o col·lectius de transport.

Àngel Canosa també va posar l’accent en l’important pol d’atracció que significa igualment el Club de Vela Blanes pel Turisme Esportiu. No tan sols perquè va invertir 8 M€ en la renovació i ampliació de les seves instal·lacions, inaugurades al 2013, sinó perquè el CVB ha conreat durant tots aquests anys d’altres experiències innovadores de caire educatiu i social.

Una d’elles ha estat la creació del primer Institut de Vela de Catalunya amb l’Institut Serrallarga. D’igual manera, s’ha treballat amb les àrees d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Blanes per apropar la vela a les escola d’ensenyament primari, i s’ha consolidat l’organigrama esportiu del club juntament amb l’activitat de ‘Vela Accessible’ per a persones amb discapacitats.


Abans que comencés la Taula Rodona sobre turisme familiar i turisme esportiu, el tema va ser introduït amb una exposició a càrrec de Cristina Llagostera, Brand Manager de Turisme Familiar de la Unitat de Màrqueting d’Experiències de l’Agència Catalana de Turisme. Se’n va encarregar de moderat el debat Elena de Diego, periodista del Departament d’Esports de SER Catalunya.

Altres continguts del fòrum ‘Turisme de Proximitat des de la Sostenibilitat’ van ser una Taula Rodona sobre Barcelona com a capital gastronòmica; el Turisme Cultural i experiències d’èxit turístic a través dels mitjans de comunicació. En aquest darrer sentit, es va entrevistar Joan Morales, director de la revista ‘Descobrir Catalunya’; i Ivana Miño, presentadora de ‘Catalunya Experience’. D’altra banda, també es va comptar amb missatges de Quim Masferrer (El Foraster), Marc Ribas (Joc de Cartes) i Sílvia Abril (La Recepta Perduda).Data de realització: 12/22/2022 | Data de la darrera actualització: 12/22/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300