Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes allotja fins divendres al vespre la Campanya de Donació de Sang de desembre


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/22/2022 05:40:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIALa Biblioteca Comarcal de Blanes allotja fins divendres al vespre la Campanya de Donació de Sang de desembre

Ha començat aquest dijous de 16 a 20 h i continuarà demà divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

La tarda d’avui dijous ha començat la primera de les dues jornades que es faran a Blanes amb motiu d’una nova Campanya de Donació de Sang, la darrera amb caràcter ordinari que es farà aquest 2022. Com és habitual, s’allargarà durant un dia i mig. Avui ha començat a les 4 de la tarda i s’allargarà fins les 8 de la nit, mentre que demà divendres serà durant tot el dia: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i a la tarda a partir de les 4 i fins 2/4 de 8 de la nit.


Biblioteca Comarcal, aquesta tarda
La Campanya de Donació de Sang ha estat organitzada pel Banc de Sang i la Germandat de Donadors de Sang de Girona, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, entre d’altres. En aquesta ocasió s’ha retornat a l’indret on habitualment se sol fer aquesta activitat després que l’anterior Donació de Sang Ordinària del mes de setembre es va haver d’allotjar a la Sala de Plens de l’Ajuntament per motius logístics.


A aquestes dues jornades cal afegir-ne una tercera, que va tenir lloc la tarda-vespre d’aquest dimecres, reservada per a cites prèviament concertades amb persones que faran donacions de plasma. De fet aquesta pràctica ja s’havia fet en algunes anteriors ocasions, facilitant d’aquesta manera les donacions diferenciades dels dos elements que fan les persones voluntàries.


Des de fa temps no és necessari reservar cita prèvia per donar sang però, amb tot, facilita la planificació de les jornades i evita haver d’esperar el torn. Per aquest motiu, qui vulgui anticipar-se i demanar dia i hora per fer una donació, ho pot fer a través dels enllaços: Dijous 22/12/22 https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//11812/blanes/22-12-2022/ i Divendres 23/12/22 https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/11812/blanes/23-12-2022/

Campanya ‘Dona Sang i Fes d’Amic Invisible’

Cada dia fan falta a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels pacients ingressats en clíniques i hospitals. La sang no es pot fabricar, i l’única manera d’assegurar-se que tothom tindrà la sang necessària és la donació altruista. Per això, des del Banc de Sang es convida a tothom a fer el millor regal per aquestes dates: anar a donar sang. El mes de desembre, tradicionalment les reserves de sang baixen pel canvi d’hàbits de la ciutadania: vacances, dies festius, celebracions de Nadal, Cap d’Any i Reis...


Dues de les Voluntàries de l'Associació de Donants de Sang de Girona
D’altra banda, cal tenir en compte que aquest 2023 el pont de la setmana passada, amb consecutius canvis de dies laborables i festius, han fet baixar les donacions de sang. Per animar la població a participar en les jornades de donacions de sang que s’estan fent aquests dies, el Banc de Sang ha adaptat la tradició de l’amic invisible i proposa a la ciutadania que doni sang, el millor regal pels malalts que en necessiten.


De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen -els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma-, i cadascun d’ells s’utilitza per a diferents tractaments. Per a més informació, es pot escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat També es pot trucar al 93 557 35 66.



Data de realització: 12/22/2022 | Data de la darrera actualització: 12/22/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300