Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’ABBC de Blanes ha recaptat 1.596’02 € amb les activitats a benefici de La Marató de TV3


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/23/2022 09:48:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MarattTV3L’ABBC de Blanes ha recaptat 1.596’02 € amb les activitats a benefici de La Marató de TV3

La més espectacular va ser dissabte, amb la tercera edició de ‘La Nit de la Llum’, que va il·luminar una creació de l’artista blanenc Joel Ristol

El passat cap de setmana, i encara durant aquests dies, diverses entitats de Blanes han estat organitzant activitats per recaptar fons econòmics a benefici de La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties cardiovasculars. Una d’elles ha estat l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), que ha encapçalat dues principals activitats, totes dues comptant amb una molt bona afluència de públic.


La primera va tenir lloc fa dos caps de setmana, més concretament el diumenge 4 de desembre, amb la Gran Quina que es va allotjar al Banc dels Músics del Passeig de Mar, que va desafiar el mal temps amb què li va tocar capejar, que inclús va fer acte de presència en forma de pluja un parell de cops. Malgrat aquest contratemps, es van aconseguir recollir 743’02 €.

L’ABBC ha recaptat prop de 1.600 € a benefici de La Marató

D’altra banda, el passat dissabte l’ABBC va organitzar per tercera edició una experiència que encaixa perfectament amb l’ambient nadalenc que es respira aquests dies a tot arreu. Es tracta de ‘La Nit de la Llum’, que consisteix en emplenar amb petites llànties una creació dibuixada al terra per un artista blanenc.



Enguany va ser el torn del polifacètic Joel Ristol, qui va simular la lectura d’un electrocardiograma on hi havia diversos elements intercalats, el darrer dels quals era un gran cor a tocar de la pancarta que tancava el recinte. A primera hora de la tarda Joel Ristol va encarregar-se de pintar el seu dibuix sobre el sol del Carrer Raval Sud.


Després, a mesura que anaven passant les hores, tothom qui volia podia contribuir a què la creació s’anés il·luminant paulatinament, paral·lelament amb l’enfosquiment del cel, comprant espelmes, encenent-les i col·locant-les allí on es volgués. Novament, val a dir que per a la confecció de les llànties l’ABBC ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de l’IFE de l’Institut Serrallarga, és a dir, l’Itinerari Formatiu Específic que s’imparteix en aquest centre d’educació secundària.


N’hi havia de petites i grans: les petites es venien en grups de 5 i 10 espelmes a 2 € i 3 €, respectivament. Per la seva banda, les grans –que eren de color vermell i havien d’anar posades en determinats indrets del dibuix- es venien a 3 € una a 5 € dues. Entre les persones que es van acostar fins el recinte de ‘La Nit de la Llum’ s’hi va comptar el tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Albert Sanz, qui es va afegir a l’experiència acompanyat del vice-president de l’ABBC, Quim Planas, i l’artista responsable de la creació, Joel Ristol.


Albert Sanz amb representants de la Junta de l'ABBC i
l'artista blanenc Joel Ristol
Sumant totes les aportacions que es van fer al llarg de la tarda-vespre del dissabte, donen un resultat de 853 €, gairebé 100 € més del què es va recollir l’any passat amb aquesta mateixa experiència. Si li afegim el què l’ABBC havia recollit feia dues setmanes amb la Gran Quina del Passeig de Mar, dóna un resultat total de gairebé 1.600 €, més exactament: 1.596’02 €.


Fotografia: Júlia Saura



Data de realització: 12/23/2022 | Data de la darrera actualització: 12/23/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300