Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Animada matinal musical amb el tradicional ‘Concert de Nadal’ de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/24/2022 08:26:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Banda_ColSantaMariaAnimada matinal musical amb el tradicional ‘Concert de Nadal’ de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria

La vetllada es va tancar amb la intervenció de 25 nens i nenes que van interpretar les nadales que sempre tanquen aquest esdeveniment

Una vegada més, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria ha complert aquest any amb una tradició musical que ocupa el seu destacat espai a l’agenda del mes de desembre des de fa vàries dècades. Es tracta de l’entranyable ‘Concert de Nadal’ a càrrec dels músics de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que va tenir lloc el passat diumenge.


Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria
Plaça dels Dies Feiners, diumenge
El tradicional esdeveniment musical es va allotjar a la Plaça dels Dies Feiners, on s’hi va anar aplegant el públic durant l’hora i escaig que va estar sonant. De fet, sempre ha estat una de les activitats més celebrades pel públic de totes les edats, ja que es tracta d’una nova oportunitat de poder gaudir de l’abundant talent musical que tenim a Blanes.

Es tracta, en definitiva, d’una tradició que en una ciutat des d’on han sorgit tants músics i compositors, és especialment apreciada. Per això, els i les músics van anar encadenant aplaudiments rere aplaudiments a mesura que anava avançant un concert encapçalat pel to festiu que sempre acompanya una vetllada dominical tan propera a les festes.

Un variat repertori amb bandes sonores i peces molt populars

Una altra marca de la casa del concert és que sol incloure la major part de peces que ja es van poder gaudir pocs dies abans, amb motiu del no menys tradicional Concert de Santa Cecília que la formació musical celebra amb motiu del Dia Internacional de la Música, pels volts de finals de novembre. Aquest 2022, a més a més, cal sumar-li la distinció que a l’octubre una impressionant formació de 120 músics –actuals i antics membres- ja va interpretar-ne algues al concert d’homenatge a Jordi Sacristan 25 anys sota la batuta.


Per trencar el gel, es van interpretar dos pasdobles: El Cachoncho, de l’alacantí Óscar Navarro, i Mari Bel, del valencià Fernando Ferrer Martínez, més conegut pel seu pseudònim, Ferrer Ferran. La tercera peça, com sempre acostuma a passar als concerts de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, corresponia a una banda sonora. En aquesta ocasió Bella y Bestia, en l'arranjament del músic japonès Toshio Mashima, qui estava especialitat precisament en composicions per a bandes.


Tampoc falten mai als concerts d’aquesta formació blanenca les peces on el grup de metall pot lluir-s’hi. Aquest va ser el cas de La festa de les trompetes (Bugler’s Holday), una de les obres més clàssiques i perdurables del compositor Leroy Anderson, qui va créixer envoltat de melodies musicals de Boroadway. I si parlem de melodies relacionades amb la ciutat de la gran poma, la ciutat que mai no dorm, n’hi ha una de molt especial composada pel genial Leonard Bernstein.


Es tractava de la banda sonora d’un musical que no necessita de gaire presentacions, i que a més a més recentment ha estat remarkeritzat pel conegut Steven Spielberg: West Side Story. Rere d’aquesta peça, es va interpretar un altre clàssic de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, el medley dedicat al guitarrista mexicà nacionalitzat als Estats Units, Carlos Santana.

Apoteosi final amb 25 nens i nenes interpretant nadales

La nadala Rodolfo el Reno, l’ajudant més conegut del Pare Noël, seguida per la conegudíssima Marxa Radetzky de Johann Strauss, de reminiscències molt festives, van ser el preàmbul de l’apoteosi final amb què es va tancar la vetllada musical. Les habituals nadales que mai no han de faltar en aquest esdeveniment tan nadalenc, el què de fet tot el públic espera amb ànsia.



Se’n van encarregar de cantar-les un grup d’uns 25 nens i nenes, els més menuts de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria, que tenen entre 3 i 6 anys d’edat, incloent les peces més clàssiques: Jingle Bells, Fum Fum Fum i Feliz Navidad, la nadala que va composar i popularitzar José Feliciano, amb el cor en castellà i el vers en anglès.


I així, un any més –amb perdó del 2020, en què el COVID ho va impedir- Blanes ha donat continuïtat a una tradició musical farcida de sensacions i emocions. Sobretot per la gran família de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i el públic assistent, entre el qual s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Albert Sanz.



Data de realització: 12/24/2022 | Data de la darrera actualització: 12/24/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300