Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘El Solstici’, la nova coral de Blanes, ofereix el seu primer ‘Concert de Nadal’


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/26/2022 10:42:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MUSICA‘El Solstici’, la nova coral de Blanes, ofereix el seu primer ‘Concert de Nadal’

L’actuació l’ha organitzat Òmnium Cultural coincidint amb la ‘Nit de la Llum’ de l’ABBC per contribuir a La Marató de TV3

Blanes és una ciutat on la música ocupa un lloc destacat, no tan sols per la veterana Escola de Música del Col·legi Santa Maria, sinó també per diverses experiències que ho evidencien. Una d’elles són les formacions vocals que hi ha a la vila que, especialment coincidint amb aquestes festes tan especials, aprofiten l’avinentesa per fer un ‘Concert de Nadal’.


Actuació 'El Solstici' del dissabte 17 de desembre
Ho va fer fa uns dies, a peu de carrer, el Cor de Cambra Sota Palau, així com la jove ‘Coral de Petits del Barri de Sa Carbonera’ a la Biblioteca Comarcal i a l’Ermita de l’Esperança. Però també ho va fer, en aquest cas per primera vegada, una altra formació vocal que és tota una novetat en aquesta població.


Es tracta de ‘El Solstici’, que de fet encara es presenta a sí mateixa com ‘la nova coral de Blanes’. El seu ‘Concert de Nadal’ va tenir lloc el vespre del passat dissabte, 17 de desembre, organitzat per Òmnium Cultural de la Selva Marítima, i complementant una altra experiència a cavall entre el Nadal i la Solidaritat: la ‘Nit de la Llum’ de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) per contribuir a la recollida de fons per a La Marató de TV3.


Igual que ja va passar en l’impactant concert inaugural en què es va donar a conèixer, celebrat aquest passat estiu, al ‘Concert de Nadal’ d’aquest passat 17 de desembre no tan sols es van limitar a cantar. També va incloure coreografies, a l’estil del góspel, però anant encara més enllà, amb elaborats balls que van afegir vistositat a una coral ja de per sí atractiva.

‘El Solstici’, la nova coral estrenada l’estiu passat

La nova formació -que fins fa ben poc no ha acabat triant el seu nom, ‘El Solstici’- es va donar a conèixer al públic el 21 de juny –el dia del Solstici d’Estiu, d’aquí la relació-, coincidint amb el Dia Mundial de la Música. Ho va fer a l’Ermita de l’Esperança, on tants esdeveniments musicals s’hi ha acollit al llarg del temps. La lògica expectació per conèixer com sonava la nova formació va fer que el recinte quedés aviat petit per enquibir el gran nombre de públic que va assistir.


Una de les principals característiques de la nova coral és l’alegria que transmeten i encomanen amb les seves interpretacions, animades i plenes de vida. La coral està dirigida per Xavier Santandreu, qui el dia de la seva estrena va definir la formació com un cor amateur unit per l’amistat. Així doncs, el ‘Concert de Nadal’ del passat 17 de desembre ha estat una nova ocasió per poder gaudir d’una formació que des que es va posar en marxa desperta l’interès i admiració allí on va.



Data de realització: 12/26/2022 | Data de la darrera actualització: 12/26/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300