Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Creu Roja Joventut ha repartit joguines per a prop de 450 nens i nenes de Blanes, Lloret i Tossa


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/01/2023 09:16:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CreuRojaCreu Roja Joventut ha repartit joguines per a prop de 450 nens i nenes de Blanes, Lloret i Tossa

Les voluntàries i voluntaris han enllestit la seva tasca d’ajudants dels Reis d’Orient repartint els lots de regals a les famílies que ho havien demanat

Aquests darrers dies les voluntàries i voluntaris de Creu Roja Joventut han enllestit la Campanya de Joguines 2022-2023, fent d’ajudants dels Reis d’Orient, que la nit d’aquest proper dijous culminaran les il·lusions de la canalla. Totes les persones –petits i grans- que mantenen viva la màgia del Nadal saben que els Reis d’Orient van més atrafegats que mai buscant els regals que els han demanat la mainada a les seves cartes.


Repartiment lots de joguines a la seu de Creu Roja, dijous passat
Per aquesta raó, tota l’ajuda que puguin rebre aquests fantàstics personatges sempre és benvinguda. Una de les més preuades és la que reben des de Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa. Coincidint amb els darrers dies del passat mes de desembre els han tornat a donar un cop de mà repartint les joguines a les famílies de les tres poblacions de la Selva Marítima que ho van demanar.

Prop de 450 nens i nenes han rebut lots de joguines i regals

Sumant les peticions que els han adreçat les famílies vehiculades a través dels Serveis Socials, Creu Roja ha hagut de confeccionar prop de 450 lots per complir les il·lusions de la mainada: més de 300 han estat per Blanes, mentre que la resta s’han repartit entre mainada de les dues altres poblacions. Les seves respectives famílies s’han encarregat de tramitar-ho a través dels Departaments d’Acció Social de les tres poblacions.



Al seu temps, des dels serveis municipals s’han fet arribar les peticions a Creu Roja perquè sabessin quin perfili de mainada havien de posar en cada bossa, cada lot que s’havia de confeccionar. La canalla que rep els obsequis tenen entre 0 i 12 anys, i l’objectiu de les voluntàries i voluntaris de Creu Roja quan confeccionen els lots per a cada família és que els obsequis que els arribaran siguin adequats per a cada edat.

Perquè la tasca sigui més fàcil, se’ls orienta sobre quin tipus de peticions ha fet la canalla, tot i que a voltes no sigui fàcil complaure els desitjos amb el material que tenen a l’abast, perquè els perfils són molts i el tipus de jocs potser han anat per d’altres camins. Per això, l’activitat ha estat frenètica els dies anteriors al lliurament per tenir enllestida la feina. Cadascun dels lots inclou un mínim de tres joguines, a les quals s’hi procura afegir bé un conte o bé material escolar i didàctic, jocs educatius i cooperatius.


El denominador comú que tenen tots els obsequis i joguines és que no són ni sexistes ni bel·licistes i, sobretot, una característica principal que s’ha instaurat els darrers anys: són joguines noves i no pas de segona mà, seguint la creença que no hi ha nens i nenes de segona categoria. Tothom es mereix poder estrenar-ne, ser el primer que la rep. Tot això, a banda de la qüestió higiènica que suposa manipular un objecte que prèviament ha estat d’un altre infant.

Objectiu acomplert a base de molt esforç

Des de l’entitat social s’ha remarcat que la Campanya de Joguines 2022-2023 ha estat aquesta vegada possible gràcies als diners que es van recollir amb la participació a l’Ensorra’t, el Festival de Música Jove de la Festa Major. Això ha servit per poder finançar l’adquisició de les joguines i obsequis que ha calgut adquirir, ja que només amb la cessió i donacions no s’haguessin pogut reunir totes les que feien falta.


Això ha sigut així per dues raons. Tal com s’explica des de Creu Roja de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa, ha augmentat considerablement el nombre de famílies que han demanat poder beneficiar-se de la campanya. Per contra, ha mancat l’arribada de joguines a causa d’una crisi que fa temps que s’està deixant notar a les butxaques i els ànims de tothom.


Per tots aquests motius, des de l’entitat social s’ha agraït especialment tots els suports rebuts. No tan sols de centenars de persones anònimes que han cedit joguines i obsequis des de les seves possibilitats. També els han ajudat diversos comerços que han actuat de lloc de recollida, o bé els i les humoristes que van col·laborar de franc actuant a la 7a Nit de Monòlegs: Oye Sherman, Oriol Mollfulleda, Elefantana i Raventós.


També s’ha agraït la tasca que han tornat a desenvolupar diversos nois i noies de l’Institut S'Agulla ajudant a elaborar els diferents lots. Són alumnes de tercer d’ESO que col·laboren amb Creu Roja formant part del Servei Comunitari Obligatori que han de fer, inclòs com un aprenentatge més en la seva educació.



Data de realització: 01/01/2023 | Data de la darrera actualització: 01/01/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300