Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a Blanes per la Cavalcada de Reis 2023, que sortirà a les 18 h de la Plaça dels Països Catalans


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/04/2023 09:15:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXTot a punt a Blanes per la Cavalcada de Reis 2023, que sortirà a les 18 h de la Plaça dels Països Catalans

Continuarà pel Passeig de Mar fins arribar al Carrer Ample on seguirà amb el recorregut habitual, que culmina al Campament Reial a la Plaça dels Dies Feiners per lliurar les cartes

A Blanes tot està pràcticament a punt perquè demà dijous visitin la vila on comença la Costa Brava els Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar seran els protagonistes de la Cavalcada de Reis 2023 que, a diferència d’anys anteriors, no arrencarà des de la zona portuària a causa de les obres que s’hi estan fent.



En canvi, la Cavalcada de Reis començarà a l’altra costat de la ciutat, a la Plaça dels Països Catalans, des d’on aniran desfilant els diferents elements que en formen part, seguint tot el Passeig de la Marina, Plaça Catalunya i Passeig Cortils i Vieta. Un cop arribin al Carrer Ample, el recorregut serà el mateix de les anteriors edicions.


Com acostuma a passar des de fa una pila d’anys, s’espera que centenars de persones s’apleguin als carrers per on passarà per gaudir de la màgia d’un esdeveniment que viuen amb especial intensitat la mainada, però també la gent gran, els adults. A la cavalcada hi ha més de 300 persones i 34 elements, entre els quals destaquen sis carrosses, però també xanquers, fanalets, salabrets, malabaristes, bufadors de foc i la música en directe de dues bandes locals.

Una tona de caramels vegans, sense gluten ni gelatina animal

Després que Melcior, Gaspar i Baltasar hagin protagonitzat tot el recorregut amb el seguici, seran rebuts per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i els regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes davant el Pessebre Monumental situat davant l’edifici consistorial. Després de la salutació institucional, els reis pujaran al Balcó del Despatx d’Alcaldia que dóna a la Plaça dels Dies Feiners.


Abans de res, l’alcalde els lliurarà la clau de la ciutat per facilitar-los la intensa feina que els espera a les nits per visitar les cases de la mainada on els han de deixar els regals. Llavors és quan començarà l’acostumada pluja de caramels que l’any passat encara no es va poder fer per les mesures COVID.

Seran els mateixos que hauran llençat al llarg de la cavalcada. En total està previst que es reparteixi una tona de caramels vegans, sense colorants artificials, sense gluten i sense gelatina animal. Un cop hagin acabat de saludar des del balcó consistorial, ses majestats baixaran a la Plaça dels Dies Feiners i ocuparan el seu lloc a l’escenari on els esperen els seus tres trons.


Durant una bona estona atendran la canalla perquè els lliurin les darreres cartes, en alguns casos perquè els més menuts els entreguin el xumet, o bé tan sols per saludar-se i abraçar-se, cosa que no van poder fer l’any passat amb ses majestats, que havien d’estar-se darrera d’unes tanques. Una jornada molt especial que per alguns infants serà la primera vegada que poden viure amb la mateixa intensitat que els seus pares i mares quan eren petits.


La Cavalcada de Reis 2023 està organitzada pel Departament de Cultura i Festes amb el suport de diverses associacions de veïns i entitats culturals, així com d’altres departaments de l’Ajuntament de Blanes, entre ells els Serveis Municipals, Policia Local i Protecció Civil.



Data de realització: 01/04/2023 | Data de la darrera actualització: 01/04/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300