Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes estrena el 2023 amb el XXIIè Concert d’Any Nou amb la VBella Banda diumenge


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/06/2023 11:35:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl Teatre de Blanes estrena el 2023 amb el XXIIè Concert d’Any Nou amb la VBella Banda diumenge

L’actuació tindrà lloc a les 7 de la tarda. El darrer espectacle al teatre també va ser musical: el passat 30 de desembre la Selva Big Band va oferir ‘Cinema & Big Band’

El Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud estrenarà aquest nou any 2023 aquest proper diumenge, 8 de gener, recuperant una tradició perduda al 2020, l’any en què va esclatar la pandèmia. Es tracta del què serà XIII Concert d’Any Nou que acostumava a oferir una formació blanenca: la VBella Banda.


Imatges d'Arxiu: Concert d'Any Nou VBella Banda 2020
En aquesta ocasió, la VBella Banda protagonitzarà la vetllada diumenge vinent, 8 de gener, a les 7 del vespre. Com sol ser habitual en aquest esdeveniment, inclourà peces de jazz, swing, rock, però també una petita mostra de nadales, com una manera més de tancar les festes que s’han estat gaudint els darrers dies. A banda de la secció d’instruments, també es comptarà amb les veus de Mila Kuzmenko i Gonzalo Lobato.


Hi haurà dues parts, que barrejaran temes tan coneguts com ‘Cabaret’, ‘Dolce Vita’, un medley de Glenn Miller, o bé la immortal ‘Chattanoga Choo Choo’. Per la seva banda, a la segona part hi trobarem clàssics com ara ‘Mack The Knife’ i ‘Can’t Help Falling in Love’. També hi haurà dues estrenes al repertori de la formació blanenca: ‘The Preacher’ i ‘Down by the Riverside’.

La segona part del concert es tancarà amb quatre nadales: ‘Let it Snow’, ‘Santa Nit’, ‘Jingle Bells Rock’ i ‘Nadal Blanc’. Per últim, com marquen els cànons, la vetllada musical es tancarà amb un bis digne per a la ocasió: ‘When The Saints Go Marching In’, que posarà l’adequat punt i final a la primera jornada del recent estrenat 2023 al Teatre de Blanes.


Les entrades es poden adquirir online a https://www.entrapolis.com/entrades/xiiie-concert-dany-nou-teatre-de-blanes, o bé presencialment dues hores abans que comenci el concert, és a dir: des de les 17 fins les 19 h.

Concert amb Música de Cinema amb la Selva Big Band per tancar el 2022

Si el XIII Concert d’Any Nou de la VBella Banda servirà per estrenar el nou any 2023 al Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud, cal dir que la darrera actuació de l’any anterior també va ser musical. Va tenir lloc el passat divendres 30 de desembre, i va anar a càrrec d’una altra formació lligada al territori: la Selva Big Band.


Concert 'Cinema & Big Band' del passat 30 de desembre al Teatre de Blanes
Ho va fer amb un espectacle de pel·lícula: ‘Cinema & Big Band’, que va repassar les millors bandes sonores, les més emblemàtiques de tota la història del setè art. Van ser cançons i temes musicals que qualsevol amant del cinema una mica avesat per aquest món va saber reconèixer ràpidament, a través de 20 composicions molt conegudes, que gairebé han acabat tenint vida pròpia, independentment del film al qual acompanyaven les seves notes musicals.

Així, van sonar des de la inoblidable ‘Moon River’ de ‘Breakfast at Tiffany’s’ (1961) fins a ‘Another Day of Sun/City of Stars/Someone in the Crowd’ de ‘La La Land’ (2016), passant per temes amb vida pròpia com ‘Also Sprach Zaratrusta’ que Stanley Kubrick va utilitzar l’any 1968 per a la banda sonora de ‘2001: A Space Odyssey’, o bé la memorable ‘As Time Goes By’ del film ‘Casablanca’. Això amanit amb les re-coneguda banda sonora dels films de James Bond, o bé el ‘Cabaret’ de Bob Fosse estrenat el 1972.


Ramon Alsina, director de la Selva Big Band, es va encarregar d’anar desentrellant els títols dels temes musicals que van anar sonant al llarg de la vetllada. Una sessió que es va allargar durant prop d’una hora i mitja, durant la qual el públic assistent –entre el qual s’hi comptava el tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Albert Sanz- va obsequiar amb aplaudiments cadascuna de les interpretacions.




Alguns dels temes musicals van comptar amb la veu de solista de Sandra Fern. Tot plegat va contribuir a trenar una vetllada d’aquelles inoblidables per gaudir de música de cinema interpretat per tota una Big Band, que li va donar encara més espectacularitat al fet ja de per sí prou enriquidor de sentir música en directe, i més encara si són bandes sonores.



Data de realització: 01/06/2023 | Data de la darrera actualització: 01/06/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300