Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes està investigant per localitzar l’autor d’una mateixa pintada en diferents indrets, entre ells la Font Gòtica, patrimoni arquitectònic de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/06/2023 10:45:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes està investigant per localitzar l’autor d’una mateixa pintada en diferents indrets, entre ells la Font Gòtica, patrimoni arquitectònic de Catalunya

A les imatges captades per les càmeres de seguretat s’hi veu un sol autor, que ha escrit les sigles d’un partit polític

La ràpida actuació de la Policia Local i l’empresa de neteja ha permès que aquest matí només quedessin rastres de les pintades que s’han estat fent aquesta matinada a diferents indrets del municipi. L’autor ha escrit sempre el mateix: les sigles d’un partit polític. Ho ha fet a la Font Gòtica, patrimoni arquitectònic de Catalunya, així com a la façana de l’Ajuntament de Blanes, al Banc dels Músics del Passeig de Mar, així com en d’altres llocs del nucli històric de la ciutat.


Aquest matí només es podien apreciar les restes de les pintades en alguns dels llocs on s’han fet, i està previst que properament s’hi continuï actuant per acabar-ho d’arranjar. I és que tant bon punt una dotació policial va observar-les, es va donar avís perquè es netegessin, cosa que s’ha estat fent entre la matinada i avui al matí.


Tanmateix, la Policia Local de Blanes està investigant per identificar i localitzar el seu autor, ja que compta amb les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat. Per això, el cos policial sap que es tracta d’una sola persona que actuava ràpidament, s’aturava el mínim possible a l’indret i marxava a la recerca d’un altre objectiu.


Els fets han passat, segons ha quedat registrat a les càmeres, pels volts de les 2 de la matinada. Per la seqüència horària del què ha quedat enregistrat a les càmeres, l’autor hauria començant pintant la Font Gòtica del Carrer Ample, després ha anat a la façana de l’Ajuntament de Blanes, i posteriorment al Banc dels Músics situat al Passeig de Mar, on també n’ha fet en d’altres llocs, com per exemple al terra i a l’accés del parterre on hi ha els canons.


L’autor de les pintades podria ser acusat d’un delicte contra el patrimoni pel fet d’haver fet pintades a la Font Gòtica del Carrer Ample, la font més ben conservada de l’Arquitectura Gòtica de Catalunya. L’obra està inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i és un dels vestigis més destacats del Vescomtat de Cabrera.Data de realització: 01/06/2023 | Data de la darrera actualització: 01/06/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300