Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els sindicats de Nylstar Blanes han convocat una concentració davant la factoria el proper dijous 12 de gener


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/09/2023 05:02:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els sindicats de Nylstar Blanes han convocat una concentració davant la factoria el proper dijous 12 de gener

Avui s’ha fet una assemblea per decidir quines mesures s’adopten davant la negativa de l’empresa a debatre opcions alternatives, arran de l’ERE presentat fa un mes

Segons es recull a una nota de premsa difosa pels representants sindicals dels treballadors i treballadores de Nylstar –CCOO, DOMUM i UGT-, el passat 12 de desembre la direcció de l’empresa va presentar un expedient d’extinció per a 24 treballadors del total de 84 amb què compta actualment. A manca d’una darrera reunió de negociació que es farà aquesta setmana, l’empresa tèxtil no ha canviat la seva postura i ha manifestat que durà a terme els 24 acomiadaments.


Imatges d'Arxiu: Manifestació 27 de Juliol 2016
Al comunicat es remarca que durant el període de negociació l’empresa no ha estat capaç d’argumentar els criteris que l’han fet decidir a fer aquests acomiadaments, i també s’afirma que des del seu punt de vista ha quedat clara la manca d’un projecte industrial que té l’accionista principal. És aquest accionista principal qui, segons es recull a la nota de premsa, està prenent les decisions que entenen que només han consistit en reduir dràsticament la producció de la planta de Blanes.

Nylstar, l’antiga SAFA que aquest 2023 complirà 100 anys a l’agost

En aquest darrer sentit, els representants de les treballadores i treballadors ja avancen que, lamentablement, no creuen poder arribar a celebrar els 100 anys que complirà l’empresa el proper mes d’agost. Va ser llavors quan la factoria, que antigament tenia el nom de SAFA (Societat Anònima de Fils Artificials) es va posar en marxa.

Ara bé, tenen dubtes sobre si es complirà el primer centenari de vida de l’antiga SAFA amb l’empresa en marxa. Una de les raons per haver arribat a aquesta conclusió és el tall de subministrament de gas que es va produir el passat mes de desembre per manca de pagament.


D’altra banda, la part social de Nylstar descriu com ha estat l’evolució des de l’any 2015, quan l’accionista principal -Alfons Cirera- va assumir la direcció. En aquest darrer sentit, consideren que ha estat un fracàs, i l’acusen de manca de voluntat per reeixir la situació, posant com exemple que actualment només l’estiratge es continua fent a la factoria de Blanes, mentre que la resta de processos es realitzen en altres empreses de l’estranger. Els sindicats consideren que hi ha suficient espai, així com coneixements tècnics i professionals per poder-ho fer aquí.

Per últim, també s’explica que el Comitè d’Empresa està realitzant reunions amb la Generalitat des del passat mes d’agost, quan es va produir el tall de llum, i al llarg d’aquest mes de gener està prevista una compareixença al Parlament de Catalunya. L’objectiu és que una empresa com SAFA segueixi amb la seva activitat industrial i no es vegi reduïda a ser una mercantil dedicada tan sols a la compra i venda.


Per tots aquests motius, s’explica que avui dilluns 9 de gener s’ha fet una assemblea de treballadors i treballadores per acordar l’adopció de mesures a prendre, tant legals com sindicals, davant la negativa de l’empresa a debatre les opcions proposades per la part social per pal·liar l’expedient de regulació. També s’ha avançat que el proper dijous 12 de gener ha convocat una concentració de protesta a la porta de l’empresa, ja que preveuen que el dimecres dia 11, l’últim dia de l’expedient, serà impossible arribar a cap tipus d’acord.


Cal recordar que durant el juliol de l’any 2016 més de 1.200 persones van participar en la manifestació que es va fer a Blanes contra l’ERO d’extinció de Nylstar, reclamant que la factoria era capaç de seguir endavant. Aquella mobilització va superar amb escreix la que ja havia tingut lloc dos anys abans, al 2014, per idèntics motius. I és que a Blanes l’antiga SAFA, actualment Nylstar, ha estat un referent per a la gran majoria de la ciutadania que, de manera directa o indirecta, hi ha tingut algun vincle.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/09/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300