Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nylstar Blanes comunica al Comitè d’Empresa la retirada de l’expedient d’acomiadament col·lectiu


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/10/2023 07:29:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NylstarNylstar Blanes comunica al Comitè d’Empresa la retirada de l’expedient d’acomiadament col·lectiu

La decisió deixa sense efecte els 24 acomiadaments que volia fer. Els representants sindicals es reuniran demà per valorar-ho i seguir treballant per aconseguir la represa de l’activitat

Aquest mateix dimarts 10 de gener, l’empresa Nylstar Blanes ha comunicat al Comitè d’Empresa i a la Inspecció de Treball que desisteix i retira l’Expedient d’Acomiadament Col·lectiu que va iniciar a mitjans del passat mes de desembre. La direcció de l’empresa explica que l’objectiu és poder explorar altres possibilitats que puguin resoldre l’actual situació en què es troba la factoria blanenca.


Imatges d'Arxiu Nylstar Blanes, 2019
També informa que, a conseqüència d’aquesta decisió, ha demanat que s’arxivi definitivament l’esmentat expedient d’acomiadament. Tanmateix, Nylstar ha sol·licitat a la Inspecció de Treball que deixi sense efecte la reunió que estava previst realitzar el matí de demà dimecres per seguir negociant l’expedient. Al comunicat, es recorda com ha anat evolucionant la qüestió des que es va iniciar tot el procés.


Més concretament, es fa memòria de les trobades en el marc del període de consultes realitzades els dies 21 i 29 de desembre de l’any passat, així com el 4 de gener d’enguany. El relat continua explicant que, en l’actualitat i, a la vista de la postura de les diferents parts, així com davant la impossibilitat d’arribar a un acord, s’ha decidit a desistir i retirar l’Expedient d’Acomiadament Col·lectiu.

Això provoca que quedi sense efecte l’acomiadament de 24 treballadors del total de 84 amb què compta actualment Nylstar Blanes. El Comitè d’Empresa ha valorat positivament aquesta notícia, després que tot just ahir va fer pública la seva decisió de convocar una concentració de protesta de cara al proper dijous 12 de gener a les 12 del migdia davant les portes de la factoria.


Demà dimecres el Comitè d’Empresa té previst reunir-se per analitzar quina postura mantenen a partir d’ara, així com els moviments a realitzar amb el mateix objectiu que els ha menat durant tot aquest temps. Aquesta fita no és altra que aconseguir que l’empresa reprengui la seva activitat industrial.



Data de realització: 01/10/2023 | Data de la darrera actualització: 01/10/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300