Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà diumenge la XXXIV Cursa Mar i Murtra amb recorreguts de 20 Km i 10 Km i la Trail de 15 Km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/11/2023 10:41:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FondistesBlanes_negreBlanes acollirà diumenge la XXXIV Cursa Mar i Murtra amb recorreguts de 20 Km i 10 Km i la Trail de 15 Km

Es faran tres sortides a les 9, 9’30 i 10 del matí des del Passeig de Mar amb sengles recorreguts que compten amb un topall total de prop de 1.000 participants

Tot just no fa ni 15 dies que Blanes va acomiadar al 2022 amb la IV Cursa Popular de Sant Silvestre, que es va disputar coincidint amb el darrer dia de l’any, el 31 de desembre. Ara, tot just estrenat el 2023, toca una de les curses més històriques del municipi on la Costa es fa Brava: la XXXIV Cursa Mar i Murtra, que inclou tres proves en una de sola.


Imatges d'Arxiu: Sortida Cursa Mar i Murtra de 20 km, gener 2022
La mítica competició l’organitza el Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, comptant amb la col·laboració d’altres àrees i departaments municipals, així com d’institucions i empreses. Tindrà lloc el proper diumenge 15 de gener. Com dèiem, per tercera edició consecutiva, inclourà tres modalitats en la mateixa convocatòria, de manera que tots els i les corredores que tinguin ganes de practicar el seu esport favorit podran escollir la que s’adapti millor a les seves possibilitats.

Tot just va ser l’any en què va esclatar la pandèmia, al 2020, quan ja va incorporar per primera vegada la nova modalitat, la que enguany serà la III Trail Mar i Murtra, de 15 km de distància. Se suma a les dues que ja portaven una trajectòria històrica més llarga: la tradicional XXXIV Cursa Mar i Murtra de 20 km, i la VIII Cursa Mar i Murtra de 10 km. Totes tres sortiran i arribaran al mateix punt: el Passeig de Mar, i els trets de sortida s’aniran fent de forma esgraonada a partir de les 9 del matí.

XXXIV Cursa Mar i Murtra, VIII Mar i Murtra i III Trail Mar i Murtra

El primer tret de sortida de les tres proves serà a les 9 del matí, quan començarà la III Trail Mar i Murtra, de 15 km de recorregut. Darrera seu, a 2/4 de 10 del matí, es donarà el tret de sortida de la prova més veterana i coneguda de totes tres, la XXXIV Cursa Mar i Murtra, de 20 km de ruta. Per últim, a les 10 del matí, començarà la tercera i darrera prova, la VIII Cursa Mar i Murtra, de 10 km, a l’abast de qui encara no estigui avesat a grans distàncies.


Sortida Trail Mar i Murtra de 15 km, gener 2022
La prova més veterana, la XXXIV Cursa Mar i Murtra, compta amb un recorregut que és una barreja mixta d’asfalt i camins de terra, combina trams planers amb trams de pujades i baixades. Els organitzadores la consideren ideal per poder testar l’estat de forma dels i les corredores, així com la capacitat de recuperar-se de cara a la temporada de curses de fons de l’hivern.


Sortida Cursa Mar i Murtra de 10 km, gener 2022
En canvi la VIII Cursa Mar i Murtra, de 10 km., té un recorregut totalment pla, molt assequible per tant per a totes les capacitats físiques i estat de preparació de qui vulgui participar-hi. Una cursa popular assequible per a tothom qui es vegi amb cor de voler comptar-s’hi entre els qui siguin en la diada de running blanenca. Per últim la cursa més ‘jove’, la III Trail Mar i Murtra, cobreix una distància de 15 km, i la va afegir el Grup Fondistes Blanes amb l’objectiu de fer les delícies dels corredors de muntanya. Segons l’entitat esportiva, té una dificultat tècnica moderada i es pot recórrer en un temps que, per pocs minuts, no arriba a les dues hores.

Un topall total de prop de 1.000 participants sumant les tres curses

El Grup Fondistes Blanes havia previst un topall màxim de prop de 1.000 participants –més exactament, 950 persones- sumant les tres curses del proper diumenge. Amb tot, val a dir que a principis d’aquesta setmana ja n’hi havia una que havia superat el límit, i una altra que estava a punt a punt de fer-ho igualment.Podis Dones i Homes Cursa Mar i Murtra de 20 km, gener 2022
El recinte de sortida i arribada de les tres curses, ubicat al Passeig de Mar a tocar del Carrer Ample, es posarà en marxa a les 8 del matí del proper diumenge, amb el lliurament de dorals i el servei de guarda-roba. Després que ja s’hagi anat fent la sortida consecutiva de les tres proves a les 9, 2/4 de 10 i a les 10 del matí, el control d’arribada es clourà a les 12 del migdia.Podis Dones i Homes Cursa Mar i Murtra Trail de 15 km, gener 2022
L’esdeveniment està obert a la participació de corredors i corredores que tinguin més de 14 anys o els compleixin durant el 2023. En el cas dels menors d’edat, el dia de la cursa caldrà que els pares o tutors aportin un consentiment conforme autoritzen la participació, juntament amb el descàrrec de responsabilitat. El preu d’inscripció depèn de cada modalitat.Podis Dones i Homes Cursa Mar i Murtra de 10 km, gener 2022
Per formalitzar les inscripcions de manera anticipada cal anar a l’enllaç http://www.fondistesblanes.cat/CURSA-MAR-i-MURTRA/INSCRIPCIONS/Data de realització: 01/11/2023 | Data de la darrera actualització: 01/11/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300