Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes enceta el 2023 a ritme de jazz i swing amb el concert de la VBella Banda


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/11/2023 08:59:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl Teatre de Blanes enceta el 2023 a ritme de jazz i swing amb el concert de la VBella Banda

El XIII Concert d’Any Nou va omplir la tarda del diumenge amb swing, jazz, soul i nadales, comptant amb els cantants Mila Kuzmenko i Gonzalo Lobato

Feia dos anys que a Blanes no s’havia tornat a fer un esdeveniment musical que, des de feia 12 edicions consecutives, havia marcat la frontera del canvi d’any. Es tracta del ja tradicional ‘Concert d’Any Nou’ de la VBella Banda, que en aquesta ocasió va tenir lloc el passat diumenge, recuperant l’impàs dels dos anys anteriors, marcats per les mesures sanitàries de seguretat per impedir els contagis de la pandèmia.


Teatre de Blanes, diumenge al vespre
Oblidada aquesta etapa, i com ja sol ser habitual, l’actuació del passat 8 de gener va atraure un bon grapat de públic el Teatre de Blanes, que estrenava així un nou any. Una prova prou eloqüent va ser veure una gentada aplegada davant el recinte cultural situat al Carrer Ample, il·luminat per darrera vegada amb els ornaments nadalencs que s’esvairien en poques hores.


Gent disposada a passar una estona entretinguda gaudint de la coneguda i apreciada formació musical. El XIII Concert d’Any Nou de la VBella Banda va tornar a complir amb les expectatives, amb una vetllada molt especial i memorable, com totes les que ofereix des de fa més d’una dècada la formació 100% blanenca per celebrar musicalment la sortida i entrada d’un nou cicle anual.


Els assistents van gaudir d’un repertori musical en format d’orquestra, que va complaure un públic entregat des del primer moment. Un públic entre el qual s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Albert Sanz.

Swing, Jazz i Nadales per donar la benvinguda al 2023

Ja és marca de la casa que aquest esdeveniment, el XIII Concert d’Any Nou, compti amb dues parts d’estils prou variats com perquè l’animació i l’interès per seguir els ritmes que es van anar proposant no decaigués el to festiu que es respirava al Teatre de Blanes en cap moment. El director de la VBella Banda, Vicenç Gironès, va actuar com a mestre de cerimònies, i va anar presentant els diferents temes que van estructurar el programa musical.


Per començar a fer boca, l’orquestra va atacar tres temes prou coneguts pels seguidors de la VBella Banda: entrant amb la coneguda peça ‘I Can’t Turn You Loose’, un tema que va popularitzar-se sobretot arran que va passar a formar part de la banda sonora del film ‘The Blues Brothers’. Tot seguit es va oferir ‘Dixieland’ i després van començar a sonar les veus dels dos cantants amb qui es va comptar com a cirereta del pastís de les peces musicades.


En primer lloc Mila Kuzmenko va interpretar la coneguda ‘Chattanoga Choo Choo’ seguida per una coneguda versió del clàssic dels anys 80 que va popularitzar Ryan Paris, ‘Dolce Vita’, així com una estrena en el repertori de la VBella Banda, ‘Cabaret’, de nou amb la veu de la Mila. A rengló seguit l’altre cantant, Gonzalo Lobato, va interpretar ‘Cheek To Cheek’ i ‘I’ve Got You Under My Skin’. Finalment, la primera part la va tancar un formidable medley amb temes de Glenn Miller.


Després d’un breu descans, la segona part va incloure temes que també coneixien prou els fidels seguidors de la VBella Banda, entre els quals van sonar clàssics com Mack The Knife, Can’t Help Falling in Love, així com dues estrenes: The Preacher i Down By The Riverside. Per últim, les darreres peces van ser sengles nadales prou conegudes per tothom: Let it Snow, Santa Nit, Jingle Bells Rock i Nadal Blanc. Com a regal final, la VBella Banda va obsequiar la concurrència amb una cançó popular catalana: La Santa Espina.


La prova irrefutable que, una vegada més, la VBella Banda va complaure tant als seu públic fidel com als qui van decidir passar una musical tarda de diumenge per donar la benvinguda a un nou any, van ser els constants aplaudiments que van estar sonant al Teatre de Blanes. La VBella Banda es va fundar l’any 2006, fruit del retrobament d’antics músics de la Banda del Col·legi Santa Maria, fet al qual al·ludeix el seu nom, ja que es van aplegar amb motiu dels 40 anys d’aquesta formació.



Data de realització: 01/11/2023 | Data de la darrera actualització: 01/11/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300