Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un total de 168 persones han participat en la darrera Campanya de Donació de Sang del 2022 a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/13/2023 09:58:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIAUn total de 168 persones han participat en la darrera Campanya de Donació de Sang del 2022 a Blanes

D’aquest total, 149 van poder donar sang i 19 van ser oferiments, registrant-se també 6 donacions de medul·la en les jornades allotjades a la Biblioteca Comarcal els dies 22 i 23

La darrera Campanya de Donació que s’ha fet a Blanes l’any 2022 ha registrat un bon nivell de participació, com acostuma a passar cada vegada que es fa en aquest municipi. En aquest cas, la campanya va tenir lloc la tarda del dijous 22 de desembre i durant tota la jornada de l’endemà divendres, 23 de desembre, just el dia abans de la vigília de Nadal.


Donació de Sang 22 i 23 de Desembre 2022 a la Biblioteca Comarcal
Segons dades facilitades per l’organització, un total de 168 persones van participar al llarg de la jornada i mitja en què es va estar acollint a la Biblioteca Comarcal de Blanes. D’aquest total, 149 persones van poder efectuar la donació, mentre que d’altres 19 persones es van acostar per fer-la però, per diferents motius mèdics, després de passar la revisió mèdica que es fa a tothom, no va ser possible que el seu oferiment acabés en una extracció.


Com sol passar sempre en cada nova edició de les campanyes que es realitzen, d’entre el total de 149 persones que van fer donació, n’hi va haver que ho feien per primera vegada. En aquesta ocasió van ser 10 persones: 5 es van acostar dijous a la tarda, mentre que d’altres 5 ho van fer al llarg del divendres. Des de l’organització es valora de manera molt positiva totes les persones que donen sang per primera vegada.

Nombre Persones
Dijous i Divendres

Donacions Sang
149

Oferiments Donació Sang
19
Total Participants
168

Nous Donants

10

Donants de Medul·la Òssia

6

Donacions de Medul·la Òssia

També són especialment apreciades les donacions de medul·la òssia que es van fer durant aquests dues jornades. En aquesta ocasió han estat un total de 6, i precisament val a dir que totes sis es van fer el primer dia en què es van estar fent les extraccions de sang. Aquestes donacions passen a formar part del REDMO, Registre de Donants de Medul·la Òssia.


En termes generals, poden ser donants de medul·la òssia totes les persones sanes dels 18 als 60 anys d’edat, sempre i quan no pateixin cap malaltia susceptible de ser transmesa al receptor, i que tampoc pateixi cap malaltia que pugui posar en perill la vida del propi donant. Una vegada més aquesta Campanya de Donació de Sang l’han organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat. També han col·laborat la Germandat de Donadors de Blanes, així com la Biblioteca Comarcal i el Departament de Salut i Qualitat de Vida.



Data de realització: 01/13/2023 | Data de la darrera actualització: 01/13/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300