Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Buba Sabaly, Ivan Moreno i Óscar Martínez guanyen la Cursa Mar i Murtra de Blanes, de 20 km, 15 km i 10 km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/16/2023 07:29:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Buba Sabaly, Ivan Moreno i Óscar Martínez guanyen la Cursa Mar i Murtra de Blanes, de 20 km, 15 km i 10 km

En dones han liderat Elisabet Martin, Sara Sanante i Anna Krystyna Luty, respectivament, amb una participació de prop de 1.000 corredors i corredores

Blanes ha estat aquest cap de setmana la capital runner indiscutible del territori gironí amb una de les proves més veteranes de la ciutat on comença la Costa Brava i del territori gironí: la Cursa Mar i Murtra. Després que l’any passat es va poder recuperar, superat ja l’impàs de la pandèmia, aquest 2023 ha retornat encara amb més força, amb participants vinguts tant d’aquest territori com de poblacions molt més llunyanes, atrets per la diversitat de reptes que s’inclouen en un mateix esdeveniment.


Moments previs a la sortida de la XXXIV Cursa Mar i Murtra en
la seva modalitat més clàssica, de 20 km
I és que hi ha tres modalitats per complaure els diversos nivells de preparació dels corredors i corredores, prop d’un miler sumant les tres proves. La més clàssica, la XXXIV Cursa Mar i Murtra compta amb un recorregut de 20 km, una mitja marató, i hi ha hagut 325 participants. Per la seva banda la VIII Cursa Mar i Murtra Sprint és de 10 km, i ha comptat amb 250 corredores i corredores. Finalment la més jove, la III Trail Mari Murtra, de 15 km, amb les característiques que ha de tenir aquest tipus de curses, que posen a prova als i les atletes en més d’un aspecte, és on hi ha hagut més participació, amb 400 persones.
Sortides en les tres modalitats: Trail (15 km), la clàssica (20 km) i la Sprint (10 km)
L’esdeveniment esportiu desdoblat en tres curses l’ha organitzat el Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, així com d’altres departaments municipals, entitats i empreses, que han contribuït una vegada més a què la festa esportiva hagi estat un èxit. A les 9 del matí el tinent d’alcalde d’Esports, Carlos Garzón, acompanyat pel president del Grup Fondistes Blanes, Joan Muñoz, van donar el primer dels tres trets de sortida que es van anar fent consecutivament cada mitja hora.

Buba Sabaly, Víctor da Costa i Joan Bernat, els tres primers classificats

El corredor més ràpid de la XXXIV Cursa Mar i Murtra ha tornat a ser per quarta edició consecutiva el blanenc Buba Sabaly, del Grup Fondistes Blanes. L’atleta va cobrir el recorregut en un temps de 1’10’17 hores. En les dues següents posicions s’han classificat Jaume Pedemonte, del Grup Excta. Malgratenc (1’19’00 hores), i en tercera posició s’han classificat ex-aequo Eric Padilla, del CA Canovelles, i Francisco Martín, tots dos amb idèntic temps: 1’19’22 hores.


Per la seva banda, en la mateixa cursa de 20 km de recorregut, la clàssica de la Mar i Murtra, la primera classificada també ha repetit lideratge respecte l’edició del 2022: Elisabet Martín, del Club Atlètic Granollers, amb un temps de 1’27’04 hores. El podi l’han completat Marta Romance, del JAB Berga (1’30’36 hores) en segon lloc, i Anna Bardalet (1’31’36 hores) situada en la tercera plaça.


En la III Trail Mar i Murtra, de 15 km, les tres primeres posicions han estat per sengles membres de l’equip KH7 Sport Team. Així, la primera plaça ha estat per a Ivan Moreno, amb un temps de 1’08’11 hores, seguit en segon lloc per Gaspar Bartra Gual (1’11’14 hores) i en tercer lloc per Pol Codina (1’11’47 hores).


En dones el podi de la III Trail Mar i Murtra també l’han encapçalat tres corredores del mateix equip que els tres primers classificats en homes, del KH7 Sport Team. La primera plaça l’ha guanyat Sara Sanante, amb un temps de 1’18’44 hores, seguida per Núria Hospital en segona posició i idèntic cronometratge (1’18’44 hores), mentre que la tercera plaça l’ha assolit Carolina Rius (1’24’20 hores).


Per últim, en la VIII Cursa Mar i Murtra Sprint de 10 km el podi dels homes l’han encapçalat Oscar Martínez Castro, de l’OMC Squad, que va invertir 33’59 minuts en fer tot el recorregut. Han completat la classificació Albert Zamora, de Fast Competició en segon lloc, amb un temps de 34’30 minuts. En la tercera plaça s’ha situat David Crivillers amb una marca de 34’37 minuts.El podi de dones l’han encapçalat Anna Krystyna Luty Legutko, de l’Adamcerwi 324 Skiteam, qui va invertir un temps de 39’57 minuts en fer el recorregut de 10 kilòmetres. La segona plaça ha estat per a Claudia Bosch, del KH7 Sport Team, amb un temps de 40’40 minuts, i finalment el tercer lloc l’ha guanyat Elisabet Cornella, del Team Trirelay, amb un temps de 41’35 minuts.


Per tercera vegada, la diferència respecte anteriors edicions ha estat que enguany va haver lliurament de premis. A les 12 del migdia en punt, el president del Grup Fondistes Blanes, acompanyat de l’alcalde, el tinent d’alcalde d’Esports i el regidor Pere Lopera van fer l’entrega dels diferents trofeus i obsequis a les tres primeres persones classificades en cadascuna de les tres curses i les dues modalitats d’homes i dones.

Una cursa que enceta el calendari atlètic des de fa més de tres dècades

Les trenta-quatre edicions de trajectòria –enguany haurien d’haver estat 35 si no hi hagués hagut la pandèmia- amb què ja compta la més clàssica de les tres actuals modalitats, la XXXIV Cursa Mar i Murtra, significa pels corredors i corredores de Blanes i d’altres contrades molt més que un esdeveniment esportiu. És la prova per excel·lència que enceta l’any esportivament parlant i que, a més a més, s’ha desdoblat en tres modalitats perquè cada runner participi en la que millor s’adapta a les seves habilitats i condicions físiques.


Al terme dels respectius recorreguts, els corredors i corredores van poder reposar forces al recinte de la cursa, després dels punts d’avituallament de què havien disposat. Tampoc no va faltar, com fa en tots els grans esdeveniments esportius, culturals i de tota mena, el suport de la Policia Local de Blanes. En aquesta ocasió, per la peculiaritat de ser tres proves en una de sola, es va haver de fer un esforç suplementari. Sobretot perquè una d’elles, la trail, compta amb un traçat diferenciat respecte les altres dues. Per garantir la seguretat dels corredors i corredores, es van anar fent talls esglaonats tant en els vials per on transcorren, com en carrers adjacents.

Àlbums Fotografies :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.475005321487366&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.475017828152782&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.475023094818922&type=3Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/16/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300