Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Personal dels dos ambulatoris de Blanes s’ha concentrat avui per donar suport a la mobilització de la sanitat catalana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/18/2023 03:55:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTAPersonal dels dos ambulatoris de Blanes s’ha concentrat avui per donar suport a la mobilització de la sanitat catalana

Les jornades de protesta es faran la setmana vinent per millorar les condicions de treball del personal, així com l’atenció a la ciutadania

Diverses treballadores i treballadors dels dos ambulatoris de Blanes s’han concentrat aquest dimecres davant els dos equipaments per donar suport a la mobilització que s’està promovent aquests dies al món sanitari. Un quart d’hora abans del canvi de torn, alguns membres del personal han sortit a la porta del centre, avançant-se a les convocatòries de la setmana vinent.


Personal del CAP 2 de Blanes mobilitzat davant l'equipament
avui dimecres
Més concretament, els dies 24 i 25 de gener la Intersindical –que representa majoritàriament infermeres i auxiliars d’infermeria- ha convocat una vaga al conjunt dels professionals de la sanitat catalana sota el lema ‘Per una Sanitat Pública i de Qualitat’. En aquest sentit, des d’aquest sindicat s’ha explicitat que es dóna suport a les mobilitzacions dels dies 25 i 26 convocades per d’altres organitzacions, però han afegit també la jornada del 24 de gener per remarcar que els problemes a la sanitat no tan sols afecten un únic col·lectiu de professionals.

Tant infermeria com administració i serveis, així com el personal facultatiu volen sentir-s’hi representants. Segons defensa la Intersindical, en l’actualitat els problemes al món sanitari s’han cronificat, provocant que el sistema hagi col·lapsat, hores d’espera i angoixa pels pacients, professionals sanitaris que ja han arribat al límit de les seves forces, la pèrdua de poder adquisitiu i, en definitiva, una feina precaritzada.


Personal del CAP 1 de Blanes mobilitzat davant l'equipament
avui dimecres
Representants dels treballadors i treballadores dels dos ambulatoris també han avançat la seva intenció de donar suport a la mobilització de la setmana vinent, sumant-se a les manifestacions que es faran a Barcelona els dies 24 i 25. Cal recordar que la vaga dels dies 25 i 26 de gener ha estat convocada pel sindicat Metges de Catalunya i la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya.

Les reclamacions de les tres organitzacions sindicals són força coincidents: més plantilla, millores retributives i més inversió. Per la seva banda, el sindicat CSIF s’ha sumat a la vaga de sanitaris convocada pel 25 i 26 de gener. Segons han concretat amb un comunicat, la convocatòria afecta l’atenció primària, la continuada i urgent, la domiciliària, l’hospitalària, la prehospitalària i emergències, salut mental, atenció sociosanitària, atenció residencial i atenció d’emergències del 061.Data de realització: 01/18/2023 | Data de la darrera actualització: 01/18/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300